Далибор Илић

На седници Скупштине Градске општине Костолац, након поднете четири оставке, тајним гласањем, изабрани су за заменика председника Градске општине Далибор Илић, за заменика председника Скупштине Милан Ђаловић и за новог члана Већа, ресор култура, спорт, образовање, здравство и туризам, Рајко Пејовић. На истој седници изабран је и нови в.д. директора Центра за културу “Костолац” Драган Николић.

 

Рајко Пејовић
Драган Николић

Претходно су оставке на те функције, као лични чин, поднели Далибор Илић, у својству заменика председника Скупштине, Дарко Грубетић, као дотадашњи заменик председника Градске општине, чланица Већа Маријана Божић, као и Јелена Шаманц, дугогодишња директорка Центра за културу “Костолац”.

 

Седницом, која је одржана данас, у скупштинској сали Градске општине, у присуству 20 одборника, председавала је Милена Церовшек.

С. Петрушић, М. Церовшек, М. Ђаловић

Осим изјашњавања о поднетим оставкама и избору нових функционера у Градској општини, одборници су усвојили и извештај о реализацији буџета за првих девет месеци ове године.

Од планирана 415,4 милиона динара у буџету за 2022. годину, у периоду од јануара до краја септембра реализовано је 203, 9 милиона динара, односно, око 50 одсто.

Закључно са 25. новембром, по образложењу председника ГО Костолац Серџа Крстаноског, реализација је повећана и износила  је скоро 60 одсто:

С. Крстаноски

 – Од капиталних пројеката у Градској општини је готово завршено све што смо планирали за ову годину. Очекујемо само наплату појединих ситуација међу којима је највећа инвестиција била прва фаза изградње топловода према селу Острову, која је у потпуности завршена у дужини од 1.350 метара, образложио је озмеђу осталог Крстаноски, додавши да је износ инвестиције чија се наплата очекује наредних дана 80.580.000 динара.

Детаљније у недељним новинама “Реч народа”, од 29. новембра.
Share.

Comments are closed.

Skip to content