2019-11-22T15:07:27+01:00 22. новембра, 2019. 15:06 |

На костолачкој Скупштини: Усвојен други ребаланс буџета

Слађана Петрушић, Милена Церовшек и Рајко Божић

На седници Скупштине Градске општине Костолац усвојен је други ребаланс овогодишњег буџета. Седница је уследила после заседања пожаревачке Скупштине, која је такође усвојила ребаланс два буџета.

Буџет ГО Костолац у 2019. години располаже са 307,7 милиона динара. Расходи су планирани у износу од 315 милиона динара, при чему је дефицит око 7 милиона динара. Прерасподелом, део средстава из овогодишњег буџета од око 20 милиона динара планиран за пројекте који су у потпуности реализовани, а тичу се топлификације, упућен је на топлификацију локације „Језеро“ у Старом Костолцу. Повећан је трансфер из буџета града Пожаревца, а трансфером је у костолачки буџет стигао и милион динара за јавне радове из Националне службе за запошљавање.

Седницу Скупштине водила је председница Милена Церовшек, која је на самом почетку најавила присуство Руждија Морине у својству грађанина, који се уредно пријавио:

– Седницама и убудуће могу да присуствују грађани ако се пријаве 24 сата пре почетка одржавања. Једино ограничење је број места у сали. На основу пријављеног броја грађана убудуће ће се по потреби правити распоред, рекла је Церовшек.

Серџо Крстаноски

Коментаришући ребаланс буџета и одговарајући на одборничка питања, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски истакао је да се већи део капиталних инвестиција планираних за ову годину реализује, као и да ће извештај поднети на наредној седници Скупштине.

Иначе, у току је прва фаза реализације пројекта реконструкције дрвореда и озелењавања Костолца.

Детаљније у регионалним недељним новинама „Реч народа“, 26. новембра.