2018-04-22T18:39:13+02:00 22. априла, 2018. 18:30 |

НА КОСТОЛАЧКОМ ФЕСТИВАЛУ ЦВЕЋА: Награде за Рачу Крагујевачку и Кусиће

У Костолцу је данашњи дан био у шареним бојама и мирисима цвећа.

Успешно је приређен трећи Фестивал цвећа, на којем је учествовало шездесет излагача из целе Србије, као и велики број грађана у потрази за разноврсним украсним биљкама.

Том приликом су уручене и награде за најлепше штандове, у чему су најуспешнији били излагачи из Раче Крагујевачке и Кусића. 

Фестивал је отворио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, а затворила га директорка Културно – спортског центра „Костолац“ Јелена Шаманц. Обоје су изразили наду да ће ова манифестација постати један од брендова Костолца. 

Из културно – уметничког програма

Прва награда за најлепши штанд додељена је Ивану Ђорђевићу из Раче Крагујевачке. Други најлепши штанд припада Марку Живуловићу, такође из Раче Крагујевачке. Треће место освојио је Бојан Милошевић из Кусића. Њима су уручени пехари, а првонаграђеном је обезбеђено право да бесплатно учествује на предстојећем мајском Фестивалу цвећа у Пожаревцу. Свим учесницима додељене су захвалнице.

 

Иначе, осим цвећа изложени су били и мед и производи од меда, домаћа алкохолна пића, украсне амбалаже, декорација за дворишта…

Окупљени су уживали и у кратком, али разноврсном културно – уметничком програму КУД-а „Костолац“, балерина и солисткиња.

 

 

Покровитељ Фестивала је Градска општина Костолац, а организатор Културно – спортски центар „Костолац“. Помоћ у организацији пружили су Туристичка организација Града Пожаревца и Туристичка организација Општине Велико Градиште.

 

 

 

Подршку манифестацији својим присуством пружили су и заменик председника ГО Костолац Далибор Илић и заменик председника Скупштине ГО Костолац Рајко Божић.

Детаљније у предстојећем празничном броју недељника „Реч народа“, који ће бити у продаји од четвртка, 26. априла.