На седмом Фестивалу цвећа у Костолцу представило се око четрдесет излагача цвећа, украсних и других садница, алата за баштованство, грнчарије…

Посетиоци су се током целог дана смењивали и одлазили пуних руку. Након два одлагања термина одржавања Фестивала, због временских прилика, у суботу, 18. маја, све је било баш како треба.

ЛЕПО И КОРИСНО

Плато испред спортске хале био је у свим бојама, а уз штандове са цвећем били су и штандови са пчелињим производима, слаткишима, ручним радовима Градске општинске организације инвалида рада Костолац и сланим и слатким домаћим посластицама Удружења „Од књиге до душе“.

Окупљенима су се обратили директор Центра за културу „Костолац“ Драган Николић и члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић.

Николић је нагласио значај неговања традиције окупљања Костолчана и гостију овог града. Исказао је захвалност учесницима који су у Костолац дошли из целе Србије и оценио да су испуњена очекивања посетилаца:

– Центар за културу ће наставити да негује манифестације које спајају генерације и обогаћују свакодневицу, поручио је Николић.

Члан Већа Рајко Пејовић и званично је проласио отвореним седми Фестивал цвећа.

Истакао је да ће Градска општина Костолац наставити да подржава садржаје, програме, манифестације у интересу грађана. Нагласио је и да је то још један од начина да се промовише Костолац са својим разноврсним туристичким потенцијалима.

НАЈЛЕПШИ ШТАНДОВИ

И овога пута, трагало се за најлепшим и најбогатијим цветним штандовима. О томе је одлучивао жири који су чинили члан Већа Градске општине Костолац Рајко Пејовић, заменица начелника Управе ГО Костолац Ивана Ђорђевић и мастер инжењер пејзажне архитектуре Лазар Ђуровић.

Победници са члановима жирија и представницима Градске општине Костолац и Центра за културу Костолац  
Најлепши штанд Фестивала

Победу у Костолцу однео је Расадник „Лебанац“ из Лучице, Драгана Стаменковића, који је ове године првонаграђен и на пожаревачком Фестивалу цвећа.

Друго место припало је Расаднику из Крушевца, Ивице Ивановића, док је трећа награда додељена штанду из Раче Крагујевачке, Марка Живуловића.

Новчане награде уручили су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски и чланови жирија, Ивана Ђорђевић и Рајко Пејовић.

За прво троје осигурано је и бесплатно учешће на следећем Фестивалу цвећа у Костолцу. Такође су свим учесницима уручене захвалнице.

Није изостао ни културно – уметнички програм у којем су наступали Први ансамбл КУД-а „Костолац“ и вокални солиста и гитариста

Фестивал цвећа организовао је Центар за културу Костолац, под покровитељством Градске општине Костолац и подршку спонзора.

Први ансамбл КУД-а Костолац
Аљоша Марјановић

 

Текст: А. М.

 Фото: ЦЗК Костолац

Share.
Leave A Reply

Skip to content