5У организацији Националног спорског савеза слепих и слабовидих протеклог месеца, у Бањи Јунаковић код Апатина, одржано је прво екипно Kуп такмичење у куглању за слепе и слабовиде Србије. На такмичењу је наступило десет екипа из Крушевца, Бора, Чачка, Шапца, Београда, Новог Сада, Куле, Суботице и Пожаревца. Ни напорно путовање до Бање Јунаковић није умањило мотив за постизање добрих резултата. Добра куглана и амбијент за игру жеља за освајањем првог купа мотивисале су све екипе да пруже свој максимум.

Куглаши пожаревачког „Полета“ предвођени тренером Драганом Вученом наступили су у саставу: Гордана Милошевић (категорија Б1), Енис Мурина (категорија Б2) и Дамир Петрошанец (категорија Б3). Тим је пружио добру игру и са 1929 оборених чуњева освојио друго место, иза екипе МОСС Кула, која је са 1972 оборена чуња освојила прво место и први Куп. Обе екипе биле су сјајне. Уз мало више спортске среће могло је бити и обрнуто, и да Пожаревљани буду освајачи Првог куглашког купа за слепе и слабовиде.

Куглаши „Полета“ на почетку ове године играју све боље ишчекивајући државно појединачно првенство, које ће се у Бањи Јунаковић одржати за отприлике месец дана.

Share.

Comments are closed.

Skip to content