У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и под покровитељством Града Пожаревца, 2. маја на пожаревачком Хиподрому одржан је тркачки дан под називом „Мајски састанак“. Овим тркачким даном отворена је сезона коњичких такмичења у Пожаревцу, а посетиоци су били у прилици да одгледају четири касачке и три галопске трке. Укупни фонд награда износио је 662.000 динара.

У касачкој трци „Ресава“ за трогода и старија грла која су у каријери зарадила до 300 бодова, победу је однело у маниру старт – циљ грло Азра са Браниславом Мукићем у сулкама и просечним касом по километру 1.16,9. Друго место освојио је Clayton а треће Armelica JMH. Победничком тиму пехар је предао потпредседник Скупштине КД „Кнез Михаило“ Бојан Јосифоски.

Прво галопско надметање у част Миодрага Петровића „Кума“ једног од најистакнутијих управника Ергеле „Љубичево“ припало је грлу Таира са аспирантом Миланом Николићем у седлу. На друго место обрео се Принц, док је трећа кроз циљ пројурила Ciara Zita Dzons. Победничко време износило је 1.06,6, пехар организатора је уручио председник Управног одбора КД „Кнез Михаило“ Раде Миловановић, а пехар породице, Александра Петровић, унука Миодрага Петровића.

У касачком надметању „Новица Андрејић Гуџоман“ за грла која су освојила до 900 бодова наступило је 10 грла, а највише среће имала је Елза са Браниславом Мукићем на сулкама и просечним касом по километру 1.19,2. На друго место пласирало се грло Christi Aguilera AT, док је треће место припало грлу Yomtovani. Пехар власнику победничког грла предао је члан УО КД „Кнез Михаило“ Предраг Јовановић.

Уследио је трогодачки галопски окршај на 1.300 метара за грла која до сада нису остварила победу, посвећен прослављеном тренеру Небојши Дозету „Белану“. Стартовало је 9 грла и самоуверено је славило грло Lets Fly Away са Миланом Конкољем у седлу. За њим кроз циљ је пројурила Naglaa, док се на трећем месту обрела Thalia. Победничко време износило је 1.18,5. Пехар организатора уручила је председница Скупштине КД „Кнез Михаило“ Јелена Урошевић, а пехар породице, Србица Павловић, супруга Небојше Дозета.

У касачком надметању „Радојица Стојимировић“ за грла која су у каријери зарадила до 1.500 бодова сигуран тријумф остварило је грло Angelina De Mar са возачем Марком Петровићем и просечним касом по километру 1.18,2. Друго место освојило је грло Stanley, а треће Rapid Crown. Пехар победничком тиму предао је члан УО КД „Кнез Михаило“ и председник Коњичке секције Касидол Саша Степановић.

Главну галопску трку „Ђенерал Илија Гојковић“ дугу 1.600 метара за четворогода и старија грла, последњим цимом и последњим напорима добило је љубичевско грло Hen Harrier са Гораном Мешетовићем у седлу. Ово грло је у последњим метрима надмашило  Auensir, док је треће место припало грлу Mistic Bel. Време победника износило је 1.39, а пехар директору ЈП „Љубичево“ Мирку Стојановићу предао је председник Скупштине Града Пожаревца Предраг Мијатовић.

Тркачки дан окончан је брзом касачком партијом „1. мај“ у којој је победу однело грло Dasty SG са Сашом Грујићем у сулкама и просечним касом по километру 1.18,4. За њим кроз циљ су пројурили Tutto Bello и Lamentin AT. Власници победничког грла пехар је уручио директор КД „Кнез Михаило“ Александар Миленковић.

                                                                                          Дарко Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content