У организацији Атлетског клуба „Драгутин Томашевић“ и Спортског савеза Општине Петровац на Млави, у сарадњи са Општином Петровац на Млави и Месном заједницом Бистрица, 20. маја, одржана је 18. Меморијална трка „Драгутин Томашевић“. У част првог српског олимпијца и десетоструког победника маратонске трке Обреновац – Београд трчало је више од 500 најелитнијих тркача из атлетских клубова широм Србије и суседних земаља.

Манифестација је отпочела подизањем на јарбол заставе, интонирањем химне и обраћањем председника Општине и Организационог одбора Трке Душка Нединића.

-Изузетно нам је драго што видимо да из године у годину растемо и што је сваке године све веће интересовање за ову трку која је постала један од брендова наше општине, казао је Нединић.

Уследили су културно – уметнички програм и уличне трке за децу на којима је учествовало преко 400 малишана предшколског и школског узраста. Тачно у 18 сати отпочела је Меморијална трка у селу Бистрица, испред спомен чесме и олимпијске собе на тргу Драгутин Томашевић. Циљ је био десет километара даље на Градском тргу у Петровцу.

У апсолутној категорији код мушкараца, убедљиво прво место по четврти пут освојио је Стенли Кипруто, атлетичар Младости из Ужица. Вицешампионска титула отишла је у руке Ђура Борбеља, док је трећи кроз циљ протрчао Никола Мијаиловић. У женској конкуренцији славила је новопазарска атлетичарка Теодора Симовић, друго место припало је Катарини Похлод, док је бронзано одличје завредела Невена Јовановић.

У конкуренцији Петровчана најбржи су били Милица Драгомировић, Марија Митровић, Маја Милосављевић (жене), Дејан Живковић, Лазар Стојиловић и Ненад Живковић (мушкарци). У категорији атлетичара од 40 до 49 година најбољи пласман су изборили Данијела Бараћ, Сузана Шустер Радојевић, Оливера Муњас (жене), Кристијан Стошић, Новица Стојановић и Филип Делић (мушкарци). Најуспешнији у конкуренцији од 50 до 59 година били су Анико Јаблан, Вишња Одри, Марија Драговић (жене), Здрвко Мишовић, Драган Живуловић и Милан Колунџић (мушкарци). У категорији 60 плус најбоље резултате остварили су Зоран Илић, Јован Глишић и Станиша Јоксић.

                                                                                     Д.Динић

                                                                                    Фото:РТВ Млава

Share.

Comments are closed.

Skip to content