Организатори овогодишње традиционалне манифестације Ореовачка шетња, која је одржана у Ореовици, били су Културно – уметничко друштво „Војислав Илић Млађи“, Центар за културу Жабари и Месна заједница Ореовица, а покровитељ Општина Жабари. Манифестацију су отворили најмлађи чланови КУД-а „Војислав Илић Млађи“ из Ореовице, који су уз коло Ореовачка шетња, у извођењу оркестра Звездана Томића одиграли и коло Рудничанку. Заједно са својим родитељима, они су се окупили недавно са жељом да овом КУД-у врате стари сјај и заблистају у новом светлу. Подсетимо да је већина од њих своје прве играчке кораке направили управо под окриљем овог друштва.

Обраћајући се присутним учесницима и бројним посетиоцима директорка Центра за културу Јелена Стојадиновић најавила је да у програму, поред домаћина учествују и гости из Симићева,  КУД „Дукат“, из Орешковице  КУД „Орешковица“ и из Стамнице КУД „Вук Караџић“.

Обраћање Јелене Стојадиновић

-Лепо је видети ова  насмејана млада лица како играју уз коло Ореовачка шетња музичара из нашег краја, Витомира Животића.

Надам се да ће још много година из Ореовице одзвањати звуци овог кола и да ће наши млади учесници Ореовачке шетње са још већим ентузијазмом наставити да чувају  традицију и културу овога краја, истакла је директорка Центра за културу Јелена Стојадиновић.

Рецимо и то да је на Ореовачкој шетњи ове године певала Исидора Пејдо из Симићева, а гост вечери била је позната естрадна звезда Рада Манојловић.

Share.

Comments are closed.

Skip to content