На костолачком аеродрому успешно је одржано Друго ревијално такмичење у параглајдингу, у дисциплини прецизно слетање. Организатор је Центар за културу „Kостолац“, у сарадњи са Параглајдинг клубом „Бели орлови“ из Пожаревца и под покровитељством Градске општине Kостолац.

Такмичење је отворила чланица Већа Градске општине Костолац Маријана Божић. Испред организатора, нешто више о правилима и пропозицијама такмичења рекао је Иван Николић, представник Параглајдинг клуб „Бели орлови“ из Пожаревца.

У недељу, 15. маја, на ревијалном такмичењу учествовало је 25 такмичара из четири клуба: ПK „Бели орлови“ Пожаревац, KВС „Kошава“ Београд, СПK „Беркут“ Вршац и АK „Јат“ Београд.

У појединачној конкуренцији најуспешнији је Павел Покорацки, KВС „Kошава“ Београд. Други је Димитрије Малетић, KВС „Kошава“ Београд, трећи Слободан Малетић, KВС „Kошава“ Београд, четврти Драган Благојевић, ПK „Бели орлови“ Пожаревац и пети Мирослав Марјановић, ПK „Бели орлови“ Пожаревац.

У тимској конкуренцији победио је КВС „Kошава“ из Београда. Други су пожаревачки „Бели орлови“, а трећи „Јат“ из Београда.

Пехаре и медаље уручиле су директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц и чланица Већа Градске општине Костолац Маријана Божић, а сви учесници добили су захвалнице.

Такмичење је одржано према правилима дефинисаним у локалном правилнику и правилнику за прецизно слетање Kомисије за параглајдинг и змајарство. Такмичење је било отвореног карактера и за све такмичаре важила су правила дефинисана правилником FAI Section 7C.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content