2019-10-08T11:10:38+02:00 8. октобра, 2019. 11:10 |

На последњој конференцији СНС Пожаревац: О активностима Паркинг сервиса

На последњој редовној конференцији за медије пожаревачког Градског одбора СНС представљени су актуелни и нови инфраструктурни пројекти, а било је речи и о резултатима рада и наредним активностима Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ .

Председник ГО СНС-а Бане Спасовић најавио је реализацију прве фазе пројекта асфалтирања коловоза и изградње тротоара у Улици Првог партизанског одреда (вредност радова 106 милиона динара), од Улице Цане Бабовић до Шесте личке дивизије. Друга фаза овог пројекта подразумева асфалтирање од Шесте личке дивизије, до раскрснице према Железничкој станици.

  • Очекујемо и почетак асфалтирања Синђелићеве улице, вредност радова је око 35 милиона динара, а у току овог месеца, у сеоским месним заједницама, као и на више локација у широј и ужој зони града, радиће се на рехабилитацији путне инфраструктуре, између осталог и у Косовској улици, као и у улицама Радомира Миленића Руса, Војвођанској и Шестој личкој дивизији, рекао је Спасовић и додао да је недавно завршено асфалтирање платоа испред МЗ „Брадарац“, у насељу је уређено аутобуско стајалиште, а у циљу повећања безбедности деце у саобраћају, постављена је заштитна ограда. Вредност ових радова је око 1,5 милиона динара.

Када су у питању инвестиције у ЈКП „Паркинг сервис“ на конференцији је речено да је прошле године купљено ново паук возило вредности 11 милиона 990 динара.

  • Нови паук диже возило и до пет тона тежине. Истовремено може да носи два возила. Подсећам да су 2018. такође набављена и три бројача слободних паркинг места, који су постављени у Улици Моше Пијаде, испред централне апотеке, и у Дринској улици, испред Градске управе. Намера нам је да до краја ове године бројаче поставимо и у Улици Моше Пијаде, из правца аутобуске станице, на улазу у нови кружни ток. На тај начин желимо да возаче усмеримо на затворено паркиралиште код Центра за културу. У претходне три године доста је урађено на побољшању квалитета услуга које наше предузеће пружа. Пре свега уведена је вишесатна паркинг карта у другој зони по цени од 150 динара,  проширени су паркинг капацитети у више улица у граду. Тај потез се добрим показао у Вардарској улици, Улици Братства јединства, Ужичкој и Југ Богдановој. Такође, уведена је и зона наплате паркирања испред Вртића „Пчелица“ где за први започети сат паркирања постоји 15 минута толеранције за плаћање, тако да родитељи у овом случају нису оштећени, рекла је Марија Паповић, директорка ЈКП „Паркинг сервис“ и додала да ће у Пожаревцу ускоро, у оквиру блоковског паркирања бити уведена „зона Б“ у којој ће станари зграда бити повлашћени. Паркинг просторе моћи ће да користе за месечну надокнаду од 380 динара. Иначе, „зона Б“ биће најскупља у граду, сат времена –  60 динара, а ограничење паркирања биће на два сата. СМС број за „зону Б“ је 8120, а боја паркинг места, љубичаста.

 

  • Спровођење блоковског паркирања подразумева уређење зелених површина, тротоара, ивичњака… У септембру је објављен позив управницима зграда, одзив је био велики. У плану је да се до краја године уреде 2 – 3 локације. Велико је интересовање за уређење паркинг простора у Улици Даворјанке Пауновић код Електромораве и Галерије Милене Павловић Барили, у Улици Моше Пијаде, иза Месаре „Матијевић“, као и у Улици Чеде Васовића. Подсетићу да је уведен попуст на дневну паркинг карту, док се на две локације у граду – испред Дечијег диспанзера у Улици Јована Шербановића и испред Вртића „Пчелица“,  могу користити бесплатна беби паркинг места за родитеље, истакла је Паповић.  

ЈКП „Паркинг сервис“ однедавно сарађује са Удружењем „Покрет за децу три плус“  тако да је за све носиоце поносне картице „Три плус“ обезбеђена бесплатна станарска паркинг карта.