У организацији Kоњичког друштва „Kнез Михаило“ и под покровитељством Града  Пожаревца, 2. маја на пожаревачком хиподрому одржаће се тркачки дан „Мајски састанак“. На програму су четири касачке трке са 42 учесника и три галопске трке са 19 учесника.

Прва касачка трка под називом „Ресава“ има дванаест учесника у којој можемо очекивати нови окршај грла Rapid Crown и Angelina de Mar. Они су одмерили снаге у Београду 24. априла када је за једну стотинку било успешније грло Rapid Crown. Добар учинак се може очекивати од грла Laura и Yconic Love.

Уследиће галопски окршај „Небојша Дозет Белан“ на 1.300 метара, резервисан за грла од 3 године старости без победе у каријери. Пријављено је учешће 7 грла и наградни фонд износи 121.000 динара.

Трећа трка посвећена је Новици Андрејићу, бившем члану Коњичког друштва који је славио у касачком дербију 2006. године са грлом Аркобалено K. Највећа очекивања су од грла Полка које је забележило победу на отварању сезоне у Суботици, 10. априла.

За галопску трку „Миодраг Петровић Кум“ хандикап 3, на дистанци од 1.300 метара, за грла од 3 године и старија уписано је 6 грла, а наградни фонд је 131.000 динара

Максималан број учесника пријављен је за касачку трку посвећену Радојици Стојмировићу. Предност је на страни грла Greenpeace, Dasty S.G. и Madonna, који су остварили солидне временске резултате приликом наступа у Суботици и Београду.

У главном галопском окршају „Ђенерал Илија Гојковић“ на 1.400 метара, за грла од 4 године и старија снагу ће одмерити 6 грла, а наградни фонд износи 131.000 динара.

Касачка трка дана под називом „Први мај“ је намењена грлима са зарадом до 5.000 бодова. Пријављено је учешће шест грла, а за фаворита можемо да издвојимо грло Brier које је дебитовало у Београду, 24. априла, и остварило пласман на друго место.

Почетак програма заказан је за 15 сати.

Share.

Comments are closed.

Skip to content