У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и под покровитељством Града Пожаревца  на пожаревачком Хиподрому одржан је тркачки дан под називом „Мајски састанак“. Овим тркачким даном отворена је сезона коњичких такмичења у Пожаревцу, а посетиоци су били у прилици да одгледају четири касачке и три галопске трке.

            У касачкој трци „Ресава“ за трогода и старија грла која су у каријери зарадила до 500 бодова, победу је однело грло „Demon King“ са Стеваном Сичем „Старијим“ у сулкама и просечним касом по километру 1.20,4. Друго место освојио је „Ian Janis A.T“, а треће „Elpenor AT“. Победничком тиму пехар је предао овогодишњи домаћин славе КД „Кнез Михаило“  Драгиша Николић из Пољане. Уследио је трогодачки галопски окршај на 1.400 метара за грла која до сада нису остварила победу, посвећен прослављеном тренеру Небојши Дозету „Белану“. Стартовало је 6 грла и у циљној равнини грло „Waban“ са Гораном Мешетовићем у седлу за 7 дужина коњског тела надмашило је „Just Victory“, док се на трећем месту обрео „Џејзи ЛП“. Победничко време износило је 1.26,2. Пехар је уручио председник УО КД „Кнез Михаило“ Новица Живановић, а сребрењаке са ликом Небојше Дозета испред његове породице Србица Павловић. У касачком надметању „Аркобалено К“ за грла која су освојила до 1.500 бодова наступило је 10 грла, а највише среће имао је „Saphir AT“ са Бранком Скендеровићем у сулкама и просечним касом по километру 1.19,2. На друго место пласирало се грло „Wineto“, док је треће место припало грлу „Gala SG“. Пехар власнику победничког грла предао је Драгослав Ђокић, члан УО КД „Кнез Михаило“ и директор ПД „Костолац услуге“. Друго галопско надметање у част Миодрага Петровића „Кума“ једног од најистакнутијих управника Ергеле „Љубичево“ припало је „Истри“ са џокејем Александром Шашићем. Она је за 2,5 дужине коњског тела „тукла“ другопласирану „Сибирску краљицу“. Треће и четврто место су у „мртвој трци“ поделили „Tina Sur“ и „Paton Sur“. Победничко време износило је 1.19,3, а пехар је уручио Александар Миленковић, директор КД „Кнез Михаило“ .

                            Галопско надметање „Миодраг Петровић Кум“ припало је грлу „Истра“

            У касачкој трци „Новица Андрејић Гуџоман“ за грла која су у каријери зарадила до 4.000 бодова сигуран тријумф остварило је грло „Lejla SP“ са возачем Борисом Кеченовићем и просечним касом по километру  1.17,7. Друго место освојило је грло „Doli SG“, а треће „Jessie“. Пехар победничком тиму предао је Даворин Живковић, потпредседник УО КД „Кнез Михаило“. У најузбудљивијој галопској трци „Тина“ на 1.600 метара, такозваном женском Трајал стејксу надметало се 10 омица. За пола дужине „Lullaby“ са Александром Шашићем у седлу надмашило је „Streif“, док је треће место припало грлу „Barbara Hepworth“. Победничко време је 1.38,4 а пехаре су уручили Ана Миљанић, чланица Градског већа задужена за спорт, омладину и туризам и Љубисав Биса Костић испред породица Костић и Ђуричић.

                                                                        Победнички тим трке дана „Тина“

Тркачки дан окончан је брзом касачком партијом „1. мај“ у којој је победу однело грло „Brume Dor“ са Новицом Ђорђевићем у сулкама. За њим кроз циљ су пројурили „Quick Viervil“ и „Isaac Newtom AT“. Победничком тиму пехар је уручио Радиша Стојићевић, председник Скупштине КД „Кнез Михаило“.

                                                                                                                                  Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content