Златан Костиић уручује пехар победнику брзе касачке партије

У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и под покровитељством Града Пожаревца на пожаревачком Хиподрому одржан је други тркачки дан под називом „Тројички састанак“. Посетиоци су били у прилици да одгледају четири касачке и три галопске трке, а укупни наградни фонд износио је 695.000 динара.

 

            У касачкој трци „Млава“ за грла која су у каријери зарадила до 500 бодова, лако и убедљиво тријумфовао је четворогоди „Солвалино“ са Зораном Петровићем у сулкама, коме је за победу пехар уручио Радомир Аврамовић, дугогодишњи технички секретар КД „Кнез Михаило“ и генерални секретар Удружења коњичких судија Србије. Победнички кас просечно по километру износио је 1.17,7, друго место освојио је „,Elpenor AT“, а треће „Lily Allen A.T“. Потом је у част дугогодишњег управника Хиподрома Слободана Симоновића „Сипе“ одржан трогодачки галопски окршај на 1800 метара, који је припао грлу „Napolitain“ са Миланом Конкољем у седлу. На друго место пласирало се грло „Al Capone“, а трећи је био „Аркобалено“. Време победника 1.49,5, а пехар је уручио Даворин Живковић, потпредседник УО КД „Кнез Михаило“. Касачку трку „Тулба“ за грла која су у каријери зарадила до 1.500 бодова, рутински просечним касом по километру 1.16,5 добило је грло „Имола“ са возачем Бранком Скендеровићем. За њим кроз циљ су пројурили „Далфино“ и „Mosaique Mar“, а победничком тиму пехар је уручио Југослав Жикић, члан УО Туристичке организације Града Пожаревца.

У„Трци Града Пожаревца“ славило грло „Криптон“

            Друго галопско надметање на 1.400 метара „Света Тројица“ припало је грлу „Гордон“ са Бобаном Лазаревићем у седлу, које је за три дужине коњског тела тукло „Сибирску краљицу“, док се на трећем месту пласирала „Фиренца“. Време победника 1.25,5, а победничком тиму пехар је уручио Александар Миленковић, директор КД „Кнез Михаило“. Касачко надметање у част трагично настрадалог припадника МУП-а Срђана Петровића „Чибија“, за грла која су у каријери зарадила до 4.000 бодова припало је грлу „Jessie“ са Дејаном Петровићем у сулкама и просечним касом по километру 1.14,9. На друго место обрео се „Jeger Sweep“, а трећи је био „Holidej S“. Пехар победнику уручила је Срђанова супруга Маја Петровић.

Победнички тим галопског окршаја „Света Тројица“

            Прво издање „Трке Града Пожаревца“ на 1.800 метара за четворогода и старија галопска грла, у маниру сигурно за четири дужине коњског тела добило је грло „Криптон“ са џокејем Кристијаном Гнесијем. Друга позиција припала је грлу „Iron Boy“, а треће место освојио је „Pure Pearl“. Победничко време износило је 1.48,9, а пехар је уручила Ана Миљанић, чланица Градског већа задужена за спорт, омладину и туризам. За тријумф у брзој касачкој партији „Света Тројица“, председник Спортског савеза Града Пожаревца Златан Костић уручио је пехар Новици Ђорђевићу који је био за сулкама феноменалног грла „Brume Dor“. Време победника минут и 15 секунди, друго место припало је грлу „Quick Viervil“ и треће „Rite Key“.

                                                                                                          Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content