Чланови Клуба са Велишом Јоксимовићем,              руководиоцем Школске управе                      Браничевског и Подунавског округа

Ученици и наставници ОШ „Јован Шербановић“ из Рановца, предвођени директорком Весном Шуберт, учествовали су на Међународном сајму књига у Београду, промовишући своју школу и њен Научни клуб.Учешће је реализовано у сарадњи са Регионалним центром за професионални развој запослених у образовању – Смедерево и Центром за промоцију науке, на чијем штанду су ученици школе били у улози промотера, како издања Центра за промоцију науке, тако и школе коју похађају.

Наставници су, заједно са директорком и стручним сарадником школе искористили прилику да промовишу Научни клуб, који је 14. у низу научних клубова у Србији и први и за сада једини који се налази у оквиру једне школе, а такође и први у сеоској средини.

-Значај отварања Научног клуба у школи која се налази у руралној средини огледа се у популаризацији научно-технолошких достигнућа, али и децентрализацији науке, која треба бити доступна и онима који живе у местима удаљеним од великих градских средина. Користимо прилику да се захвалимо Центру за промоцију науке и Регионалном центру Смедерево што су нам омогућили, да заједно са њима представимо и промовишемо праве вредности које наша школа поседује, истиче Крсто Маслеша, координатор Научног клуба Рановац, наставник математике у ОШ „Јован Шербановић“ у Рановцу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content