
У Београду је од 4. до 7. децембра одржан 19. Међународни Сајам етно хране и пића.
Регионална привредна комора Браничевског и Подунавског управног округа, као и ранијих година, уз подршку општина Жагубица и Кучево, и самосталних произвођача из Пожаревца и Петровца на Млави, окупила је на свом штанду укупно 20 излагача.
Реч је о произвођачима широке палете домаћих производа, за које су посетиоци Сајма били изузетно заинтересовани.
Комисија за оцену квалитета производа је и ове године, оцењујући укус, мирис и визуелни изглед, доделила специјална признања и дипломе произвођачима са подручја Браничевског округа.
Специјално признање за бело вино Тамјаника ове године припало је Винарији „Амбелос” Манастира Копорин.

Пољопривредно газдинство Иван Ђукић из Лопушника, општина Петровац на Млави, награђено је за воћни сируп од боровнице, а кучевачко сеоско домаћинство „Код Фраћета“ за домаће пихтије.
Специјална награда за ливадски мед припала је произвођачу Бојану Јовановићу из Пожаревца, а Пољопривредном газдинству Милосаве Гроздић из Жагубице за сируп од трњина.
Такође, на Сајму је уручена захвалница Регионалној привредној комори Браничевског и Подунавског управног округа за помоћ у организацији Сајма. Захвалницу је примила вршилац дужности директора РПК Пожаревац Јасмина Мирковић Недељковић.

Д. Д.