Национална служба за запошљавање – Филијала Пожаревац организовала је Сајам запошљавања у холу Центра за културу, на којем је 20 послодаваца понудило око 400 радних места.

За овај сајам према речима директорке Филијале у Пожаревцу Соње Мирић Младеновић циљано је позвано скоро 800 незапослених лица са територије Града Пожаревца, Градске општине Костолац и општина Мало Црниће и Жабари, а највише је исказана потреба за запошљавањем особа са занимањем оператер на машинама, шивач, конфекционер, трговац, аутомеханичар, агент продаје…

Заменик градоначелника Пожаревца Славиша Алексић наглашава да се локална самоуправа труди да створи амбијент да се инвеститори у што већем броју одлуче да свој посао започну у нашем граду и да што већем броју људи омогуће запослење.

-Сајам је један од најбољих видова конекције између послодаваца и људи којима је посао неопходан и на оваквим местима они могу најбоље сучелити своје потребе, казао је Алексић.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић је изразио задовољство што је оживљена ова врста активности сусрета послодаваца и незапослених лица, имајући у виду да због пандемије две године нису организовани сајмови запошљавања.

-Ове године смо одржали педесетак сајмова запошљавања на којима је било преко хиљаду послодаваца, понуђено је преко 10.000 радних места и ефекат је да се до сада преко 7.000 људи запослило. То је значајна мера имајући у виду да обезбеђује активацију незапослених лица да на неки начин их сусреће са већим бројем послодаваца на једном месту, а са друге стране, евидентна је повећана тражња последњих година за новим радницима и послодавци имају прилику да изаберу оне који су заинтересовани да буду део њиховог колектива, рекао је Мартиновић.

                                                                                                Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content