2019-12-26T11:04:58+01:00 26. децембра, 2019. 11:04 |

На седници Скупштине града Пожаревца: O буџету за 2020. годину

У току је последња седница Скупштине града Пожаревца у овој, 2019. години. У центру пажње одборника је буџет за 2020. по коме су приходи планирани у износу од 3,5 милијарди динара, а расходи и издаци око 5,4 милијарде.

Новим буџетом Јавном комуналном предузећу „Водовод и канализација“, поред осталог опредељено је 15,4 милиона динара за набавку нових водомера и за израду техничке документације везане за реконструкцију и доградњу мреже од изворишта „Млава“ до Старог Костолца,  Дрмна, Брадарца, Маљуревца и Бубушинца.

У оквиру Буџетског фонда за рурални развој предвиђено је субвенционисање пољопривреде са 31 милионом динара, а за реализацију пројекта „Осигурање пољопривредних производа од штете проузроковане елементарним непогодама“, 4 милиона динара. За санацију депоније комуналног отпада „Јеримијино поље“ планирана су нешто већа средства од  32 милиона динара.

Пред одборницима ће се на овој седници наћи и предлог приходи намењених Градској општини Костолац у 2020. Биће речи и о  јавном линијском превозу путника, о управљању јавним паркиралиштима, отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине Града, конкретно о локацијама „Северни блок индустријске зоне“ у Пожаревцу и „Карађорђева улица“ у Костолцу. На добијање сагласности, Скупштини су послати програми пословања јавних предузећа: „Комуналне службе“, „Топлификација“, „Водовод и канализација“ „Љубичево“ и „Паркинг сервис“.

 

М. П.