2019-06-11T11:59:39+02:00 11. јуна, 2019. 11:59 |

НА СЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА У ПЕТАК: О добитницима награда поводом Свете Тројице

За петак, 14. јун, председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић заказао је седницу на којој ће се, између осталог, разматрати одлука о додели награда и повеља поводом градске славе Свете Тројице. Градско веће предложило је да се новчана награда у износу од 59.000 динара додели др Ненаду Вељковићу, хирургу Опште болнице у Пожаревцу, а Повеља Хуманитарном друштву железничара Србије „Костадин Веселиновић Коста“ – Подружници Пожаревац.
Пред одборницима ће се наћи и предлог закључка којим се усваја Локални акциони план запошљавања за 2019. годину. Општи циљ ЛАПЗ је пораст запослености на подручју Града постигнут „усклађивањем активности релевантних партнера приоритетно усмерених на запошљавање теже запошљивих лица“.
На седници ће се разматрати и предлог решења о давању сагласности на посебан програм за наменска средства у 2019. години намењена пожаревачком ЈП „Топлификација“, које планира да настави са изградњом топлификационог система. Из програма средстава буџетског Фонда за заштиту животне срединеГрада Пожаревца у 2019, за пројекат ширења топлификационе мреже у Пећкој улици опредељено је укупно 67.907.000 динара.
На дневном реду наредне седнице Скупштине наћи ће се и предлози решења о давању сагласности на извештаје о раду и пословању са финансијским показатељима установа и фондације у 2018. години: Народног музеја, Историјског архива, Центра за културу, Градског женског хора „Барили“, Јавне установе Културно – спортског центра „Пожаревац“, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, Дома здравља, ЗУ „Апотека Пожаревац“, Центра за социјални рад, Туристичке организације Града Пожаревца и Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили.
Једна од тема односи се на предлог решења о усвајању извештаја о раду Градског штаба за ванредне ситуације на територији Града за прошлу годину, док је последња тачка дневног реда из области избора, постављења, именовања, разрешења и престанка мандата.