На тринаестој седници локалног парламента у Малом Црнићу на дневном реду нашло се 15 тачака, а најпре је усвојена измена и допуна кадровског плана органа Општине за 2017. годину. Према речима председнице СО Горанке Стевић, разлози за његово доношење су измењене потребе за новим упошљавањем у 2017. години и усаглашавање истог са важећом одлуком о изменама одлуке о максималном боју запослених у текућој години.

-Кадровским планом планира се упошљавање три нова лица на неодређено време, једног лица са високом стручном спремом и два лица са средњом стручном спремом. На одређено време биће ангажовано једно лице у кабинету председника Општине и два лица због повећаног обима посла у организационим јединицама Општинске управе. У овој години престао је радни однос за троје запослених због одласка у старосну пензију и једном лицу због смрти. Законом о максималном броју запослених дозвољено је ангажовање лица на одређено време до 10 процената од укупног броја запослених у органу, казала је Стевићева.

 

Председник Општине Малиша Антонијевић је указао и на то да је за ревитализацију споменика културе из општинског буџета издвојено 5.350.000 динара и да су у току радови у Салаковцу, Топоници и на Врањевцу (Месна заједница Кула):

Захваљујући изванредној сарадњи са представницима Електромораве приводе се крају радови на нисконапонској мрежи у насељу Смољинац, који су коштали 12.373.808 динара, а учешће Општине је било 4.272.000 динара. На тај начин обезбеђено је стабилно снабдевање овог насеља електричном енергијом из два правца. У децембру се завршава јавна набавка за асфалтирање спортских терена у вредности од 1.620.000 динара у насељима Кула, Црљенац и Калиште и уколико због временских услова радови не могу бити завршени до краја године, прихватићемо уколико буде понуђача, да ти радови буду изведени у 2018. години. Трудимо се да грађевинску сезону што је могуће више продужимо и до краја године што више посла одрадимо. Такође, месне заједнице су већ почеле да предају своје финансијске планове и капиталне инвестиције за 2018. годину, како би наредне године имали готове пројекте за аплицирање код одређених министарстава. Трудићемо се да све оно што је зацртано и обећано, буде и урађено, закључио је Антонијевић.

 

Са 22 гласа за усвојен је други ребаланс буџета, а разлог за његову израду је измена која се односи на промену броја запослених и средстава за плате како би се број запослених који се приказује у одлуци о буџету ускладио са одлуком о максималном броју запослених на неодређено време, донетој на прошлом заседању. Средства се обезбеђују за 62 радника запослених на неодређено време и 6 изабраних, постављених и запослених радника на одређено време у локалној администрацији и код индиректних буџетских корисника. Средства за исплату зарада недостајућих радника по кадровском плану су обезбеђена за 4 запослена, док у осталом делу одлуке о изменама и допунама одлуке о буџету за 2017. годину нема измена.

Према речима председника Општине Мало Црниће Малише Антонијевића за асфалтирање улица у насељима из општинског буџета издвојено је 50.565.328 динара. За сређивање атарских путева уз подршку Министарства пољопривреде, водопривреде и шумарства утрошено је 14.808.600 динара, а реализација је у десет насеља Општине. Укупна дужина путева је 7.730 метара, односно 32.640 квадратних метара и углавном се ради о атарским путевима који нису проходни дуги низ година.

 Д. Динић

              Детаљније читајте у новинама „Реч народа“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content