2021-01-12T11:47:17+01:00 12. јануара, 2021. 11:33 |

У Великом Градишту: Уговори са спортским удружењима

Председник Општине Велико Градиште Драган Милић, потписао је у  новоизграђеној спортској хали на Сребрном језеру уговоре за финансирање и суфинансирање програма из области спорта са спортским удружењима са територије општине.

Уз жеље за добрим здрављем и бољом годином, спортским радницима и спортистима и подсећајући на потешкоће у протеклој уз апел на опрез, Милић је поручио:

– Буџет, пре свега, усмеравамо да заштитимо грађане наше општине, али још једном се потврђује оно што често и с поносом истичем, нити мање општине, нити развијенијег спорта. Наш буџет је 700 милиона, од тога се 53 милиона одваја за спорт што чини 7,2 одсто док је у Европској унији то 6,4 одсто. Видите да смо се заиста посветили спорту, да пробамо да одржимо то на нивоу који имамо и подигнемо, ако можемо, за једну степеницу више.

Симболично, за потписивање уговора изабрана је нова, модерна хала како би се носиоци спортских активности и спортски радници упознали са садржајем који ће у наредном периоду користити, а који већ сада тренирају око 1.000 деце.

Уговоре су потписала 32 носиоца програма за 37 пријава, за шта је расподељено 25 милиона динара, углавном за такмичарске и додатне програме, како је саопштио директор Спортског центра и председник Комисије за финансирање програма, Саша Бранковић.

Свечано отварање хале најавио је председник општине за крај месеца, уз промоцију књиге посвећене 40-годишњици освајања титуле првака Југославије у одбојци што ће, уједно, бити и повод да се окупе одбојкашке легенде које су пронеле име овог града више него било ко други, како је рекао Драган Милић.  Он је потврдио и договор са председником Одбојкашког савеза Србије, Зораном Гајићем и селектором наше репрезентације, Бобом Ковачем о намерама за припрему неких од категорија репрезентације као и значајнијих такмичења на Сребрном језеру.

У току је и израда пројекта затвореног спортско-рекреативног базена у самој близини хале чији се завршетак очекује за пар месеци улагањем средстава Министарства туризма у висини од 2 милиона евра. У самом граду финализира се уређење свлачионица на фудбалском терену, са асфалтираним паркинг простором, за чију изградњу је од Европске уније добијено око 150 хиљада евра, а која ће чинити један од лепших спортских комплекса за припреме и одржавање такмичења. У насељу Сираково урађено је проширење терена чиме је решен дугогодишњи проблем фудбалског клуба тог села.