Последњим мечевима успешно је завршен 14. Међународни шаховски  турнир на Сребрном језеру који је и ове године окупио најбоље шахисте, након прошлогодишње паузе због ковид пандемије.

Новчане награде и медаље најбољим играчима уручили су заменик председника Општине Велико Градиште Слађан Марковић и председник Спортског савеза Душан Бановић.

– Ту смо и следеће године – надамо се бољим околностима, кад је у питању пандемија, да се дружимо и да наставимо ово што су ови људи започели. Што се локалне самоуправе тиче, овакве пројекте ћемо и убудуће подржавати и даље, поручио је Марковић.

 Победник Опен А турнира је Нихал Сарин (награда 110.000 динара), други је Sadhvani Raunak (60.000), а трећи  Puranik Abhimanyu (50.000).

Најбољи шахиста Опен Б турнира је Алекса Алимпић (награда 27.500 динара), друго место освојио је Александар Аранђеловић (25.000), а треће Миодраг Јевтић (22.500).

Организатори фестивала су Шах клуб ВГСК и Општина Велико Градиште уз подршку Туристичке организације  Општине Велико Градиште и Хотела „Данубиа парк“.

                                                                                                                                                                                  В.Г.

Share.

Comments are closed.

Skip to content