У организацији Шах клуба ВГСК-а и Општине Велико Градиште, уз подршку Спортског центра, Туристичке организације и Спортског савеза, на Сребрном језеру  почео је  овогодишњи, 17. по реду Међународни  шаховски турнир „Сребрно језеро 2024“ на коме учествује  180 шахиста из 9 земаља  Европе и света који ће се такмичити у А и Б категорији. 

Заменик председника општине Велико Градиште Недељко Васић отвара Турнир

Турнир који се одржава од 23. до 30. јуна отворио је заменик председника општине Велико Градиште Недељко Васић  који је пожелео такмичарима пуно успеха у такмичењу и додао да овај турнир има и традицију. Он је  обећао да ће се организатори  потрудити да турнир  протекне у најбољем реду и такмичарима пожелео да се добро осећају и да наредне године поново буду  гости ове локалне самоуправе. Васић је нагласио да ова дугогодишња међународна манифестација не само да слави шах као спорт вештине и стратегије, већ има и шири циљ повезивања људи добре воље из различитих крајева света.

Организатори турнира  који се одржава  у Спортској хали на Сребрном језеру која пружа идеалне услове за изазован шаховски окршај потрудили  се да све буде у најбољем реду и да турнир протекне без проблема, а такмичари  буду задовољни.

Ова дугогодишња успешна манифестација, у којој из године у годину учешће узима све већи број такмичара, како из земље тако и из иностранства, има за циљ да повеже све људе добре воље из наше земље, Европе и света  и шири такмичарски дух на један јединствени начин.

                                                                       Љ. Настасијевић

Share.
Leave A Reply

Skip to content