2019-12-27T19:15:01+01:00 27. децембра, 2019. 19:15 |

На Старом корзоу у Пожаревцу: Зимска изложба

Град Пожаревац наставља с организацијом изложбе производа и рукотворина неафирмисаних уметника и радова појединаца и удружења у циљу одржавања српске традиције и културе са територије  Пожаревца.

Изложба, у Улици Стари корзо, у центру Града Пожаревца организује се у складу с Уговором о донацији за реализацију пројекта ,,Култура без граница“, финансираног у оквиру Програма прекограничне сарадње Румунија – Србија. Град Пожаревац је у партнерству са општином Анина из Румуније успешно реализовао овај пројекат у периоду од децембра 2017. до јуна 2019. године.

У складу са циљевима Пројекта и у складу са чињеницом да постоји потреба аматера, неафирмисаних уметника и удружења која се баве промовисањем српске културе за простором  за излагање својих производа,  Град сваке године организује и наставиће с организацијом овакве изложбе и то у летњем и зимском периоду, у трајању од минимум месец дана. Излагање на инфо пултовима, купљеним у оквиру Пројекта, је бесплатно.

Циљ Града Пожаревца је да промовише креативност и ширење културе, трансфер вештина и знања, мобилност уметника и циркулацију уметничких и културних дела и производа.

Кључни циљеви су развијање локалних туристичких привреда заснованих на побољшању квалитета туристичких услуга, одрживом коришћењу природног и културног наслеђа, стварању капацитета и вештина за квалитетне туристичке услуге, дизајнирању иновативних производа.