2020-11-02T13:19:51+01:00 2. новембра, 2020. 13:19 |

На стази Буковик у насељу Берање: Одржан Мото крос

Милица Боркановић, Томислав Стевић, Наташа Крстић и Василије Балдић

У организацији Мото клуба „Ватрени“, под покровитељством Града Пожаревца и Туристичке организације, у недељу, 1. новембра, на стази Буковик у насељу Берање, одржан је Мото крос под називом „Награда Пожаревца 2020“.

Ово је уједно била позивна трка за верификацију стазе у дужини 1.425 метара за технички пријем, која је окупила такмичаре из целе Србије. Крос представља велики туристички потенцијал, стварајући прилику да се овај вид спорта поврати на ове просторе и представи јавности Браничевског округа.

Отварању Мото кроса, испред локалне самоуправе присуствовала је заменица председника градске Скупштине Наташа Крстић, која је поздрављајући учеснике, организаторе скупа и мештане села Берање, пожелела фер и спортско надметање уз поруку да најбољи победи.

Директор ТОГП Василије Балдић који је уједно и отворио овај спортски догађај, указао је на то да традиција Мото кроса у Граду Пожаревцу никада није прекинута.

-Спортски дух, ентузијазам и упорност Мото клуба „Ватрени“ овога пута били су главни покретачи да се Пожаревац врати на мото крос мапу Србије и Европе. Град и Туристичка организација увидели су значај овог спорта и подржали чланове Клуба. Циљеви организовања Мото кроса су, осим едукације младих по питању безбедности у саобраћају,  развој спорта и туристичка компонента, рекао је Балдић.

Директорка трке Милица Боркановић захвалила се свима који су учествовали у организацији и подржали ову манифестацију изразивши наду да ће oна постати традиционална.

У име домаћина гостима је добродошлицу пожелео представник МЗ Берање Томислав Стевић који је подсетио на дугу историју овог краја. Такође, он се осим организаторима и покровитељима Кроса, захвалио и свима онима који су даноноћно радили на прављењу мото стазе на којој су се протекле недеље надметали такмичари из целе Србије.