Шарчевић и Марић

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Пожаревцу настоји да кроз рад, концерте, наступе и такмичења оправда средства која у њен развој улажу Град Пожаревац и општине Велико Градиште и Мало Црниће, а врло често за постигнуте резултате бива и награђена. Последње признање стигло је ових дана. Организатори Кроса РТС, на челу са оснивачем, познатим новинарoм Стеваном Ковачевићем, на свечаности у Министарству просвете, науке и технолошког развоја 1. новембра доделили су посебна признања, златне значке, као и захвалнице појединцима и установама за допринос у организацији ове манифестације.

Музичка школа „Стеван Мокрањац“  је имала част да добије захвалницу за организацију кампа РТС-а за децу из дијаспоре и низ других активности, а захвалницу је у име школе примио директор Зоран Марић. Уз ову школу, захвалницу је добио и Видоје Вукашиновић, који је на челу заједнице Пољопривредних школа. Признања и захвалнице уручио је министар просвете Младен Шарчевић.

Од значајних догађаја школи  предстоји наступ 13. новембра у оквиру прославе Дана радника у образовању Града Пожаревца, која ће се одржати у Великој сали Центра за културу. Спрема се изузетно богат, жанровски разнолик програм, а наступаће ансамбли школе, у којима заједно учествују ученици и наставници.

У „Новембарским данима културе“ учествоваће са два програма: 18. новембра биће одржано вече хорске музике у извођењу вокалне групе „Одјек“, коју чине наставнице школе, под руководством професора Илије Рајковића, уз гостовање Хора „Београдски интернационални певачи“, са диригентом Катарином Милошевић, а 24.новембра планирано је књижевно вече посвећено Милутину Бојићу, у организацији школе и Удружења потомака ратника.

Сви програми отворени су за ширу јавност, а улаз је бесплатан.

Share.

Comments are closed.

Skip to content