На хиподрому у Касидолу, на Тодорову суботу одржан је први тркачки дан у овој сезони. Укупан наградни фонд за три галопске трке износио је 290.000 динара, а организатори надметања били су Коњичко друштво „Кнез Михаило“ и Коњичка секција „Касидол“, уз покровитељство Града Пожаревца.

У првој трци под називом „Меморијал Зорана Ивића Мигље“ на стази дугој 1.200 метара лидерску позицију заузео је Орао Трлић са Миланом Николићем у седлу. Друго место освојила је Атоша, док се на трећој позицији обрео Ролекс. Власнику победничког грла пехар организатора предао је председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић, а пехар породице Ивић уручио је Младен Ивић, унук Зорана Ивића Мигље.

Уследило је главно галопско надметање на дистанци од 1.600 метара „Свети Тодор“ у коjем је тријумфовао Кајман са јахачем Луком Васиљевићем. Поред новчане награде од 65.000 динара првопласираном тиму припао је пехар који им је уручио градоначелник Пожаревца Саша Павловић. Други кроз циљ пројурио је Miami Storm, док је трећу позицију заузео Mutahaffez.

Трку за пехар села Касидола на 1.000 метара убедљиво је добио Кајман са Миланом Ивићем у седлу. Друго место освојило је Petie Kiss, док се на зачељу нашло грло Kehyl. Пехар организатора уручио је народни посланик Верољуб Арсић.

У паузама између трка продефиловала је парада од 12 запрега и свим учесницима ревије додељени су пехари и дипломе.

                                                                                                            Д.Динић

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content