У организацији Коњичког друштва „Кнез Михаило“ и Коњичке секције „Касидол“, а уз подршку Града Пожаревца, на хиподрому у Касидолу, селу познатом по узгоју добрих тркачких коња и галопским тркама са традицијом дужом од века, на Тодорову суботу одржан је први тркачки дан у овој сезони.

            Одржане су три галопске трке, а у првој под називом „Меморијал Зорана Ивића Мигље“ на стази дугој 1.200 метара тријумфовало је грло „Torino Hill“ са Тиком Вујковићем у седлу. Друго место освојила је „Firenca“, треће „Senna Santinno“, док се на зачељу нашло грло „Pour Toi“. Власнику победничког грла пехар организатора предао је Александар Миленковић, директор КД „Кнез Михаило“, а пехар породице Ивић уручила је Мартина Ивић, праунука Зорана Ивића Мигље. У главној трци  на 1.600 метара „Свети Тодор“ као и прошле године победу је однео „Стамени Пик“ са јахачем Тиком Вујковићем, а за њим кроз циљ су пројурили „Атос“ и „Bella Sofia“.

Победничком тиму пехар је предао Бојан Илић, председник Скупштине града Пожаревца. Трку за пехар села Касидола на 1.000 метара добило је грло „Firenca“ са Конкољем у седлу, а следе „Just Victory“, „Caiman“, „Piccolo Dencer“ и  „Tiberius“. Пехар је уручио  председник Коњичке секције „Касидол“ Саша Степановић.

                                                                                                                      Д.Динић

Share.

Comments are closed.

Skip to content