На јучерашњој трибини у организацији Уније жена и Градског одбора Српске напредне странке у Пожаревцу, под називом „У сусрет лету – сунчање да или не“, пружени су многи одговори на питања како припремити кожу за предстојећу летњу сезону и да ли је прекомерно излагање сунцу без заштитног фактора здраво.

Председница Уније жена Верица Савић захвалила се овом приликом Здравственој установи „Апотека Пожаревац“, уз напомену да су грађани на овом скупу добили све информације значајне за негу коже у летњим месецима.  Због различитих контрадикторних савета стручњака, како је рекла, људи су понекада  у недоумици када је ова тема у питању.

Татјана Чинч, Верица Савић и Јелена Трифуновић

На питање како се Апотекарска установа Пожаревац припрема за предстојећу летњу сезону и да ли располаже довољним бројем суплемената за заштиту коже, директорка Татјана Чинч објашњава да је ова ЗУ спремна да одговори свим изазовима. Истиче да су све апотеке опремљене најсавременијим препаратима и да се свакодневно ради и на едукацији запослених и превенцији суграђана.

Учесници трибине

Јелена Трифуновић, специјалиста фармацеутске технологије и предавач на прошлонедељној трибини објаснила је да је апотека место на коме се могу добити одговори на сва питања везана за безбедно сунчање и одабир правог препарата за негу коже целе породице.

-Важно је упознати јавност, који препарати и како се користе за заштиту од сунца, као и које лекове можемо безбедно користити лети, а које не. Оно на шта треба посебно обратити пажњу је да изаберете препарат адекватан вашем типу коже, који ћете користити не само током сунчања, већ и током свакодневне шетње по граду и природи. Битно је да препарати буду од реномираног произвођача, зато што су проверени. Највише препоручујемо препарате који се израђују у фармацеутској индустрији, који су истовремено и најпоузданији. Састојци који се у њима налазе адекватни су онима који се налазе у лековима, објаснила је Трифуновић.

Р. Н.

Share.
Leave A Reply

Skip to content