2019-08-20T19:22:26+02:00 20. августа, 2019. 19:18 |

На Тулби: Ликовна  колонија “Без граница”

У недељу 25. августа на простору Дома ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ на Тулби у Пожаревцу биће отворена ликовна  колонија под  називом  “Без граница” коју организује Друштва српско – грчког пријатељства “Риста Колоњас” Пожаревац.

Колонија је покренута са циљем развијања и продубљивања вековних веза и сарадње утемељене на љубави и блискости између два народа, ширење граница пријатељства, културне размене између братских градова Јањине, Ираклиа код Сереса и Пожаревца, истиче  Мирослав  Мратинковић, председник Друштва “Риста Колоњас”. – Повезивање уметника из различитих средина подразумева размену идеја и искустава. Осим културне размене  ликовна колонија  пружа могућност стицања нових пријатеља, а самим тим стицање нових знања о култури, уметности и традицији других народа. Такође колонијом желимо да подстакнемо, популаризујемо и афирмишемо ликовну уметност.

На колонији ће, уз искусне и сликара старијих генерације, учествовати талентовани ученици  основних и средњих школа као и студенти академија ликовних и примењених уметности. На тај начин Друштво српско – грчког пријатељства “Риста Колоњас”  жели да едукује млађе генерације, да их афирмиш и укаже колико је за младе генерације значајна  размена искустава из области културе, уметности и традиције различитих народа.

Стварање нових уметничких дела доприноси развоју културе и уметности, доприноси обогаћивању културне баштине и културне понуде града Пожаревца а на крају и стварање фонда уметничких дела који остаје као трајно благо народа, закључује Мратинковић.

 Ликовна колонија “Без граница” на Тулби одржава се од 25. до 29. августа.