2019-08-25T20:08:02+02:00 25. августа, 2019. 20:08 |

НА ТУЛБИ: Отворене две ликовне колоније

У Дому ученика Пољопривредне школе „Соња Маринковић“ на Тулби   отворене су две ликовне колоније спојене у заједничком програму. Једну је организовало Друштво српско – грчког пријатељства „Риста Колоњас“ из Пожаревца, а носи  назив „Без граница 2019“. У ову ликовну колонију укључио се и одбор Кола српских сестара „Босиљка Боса Павловић“ из Пожаревца изложбом ручних радова својих чланица као и ликовним програмом „Плава птица“, чији су учесници деца.

            Сликари окупљени на колонији „Без граница“ тематски треба да испрате идеју ширења српско – грчког пријатељства. Њих десетак ће на Тулби бити до 28. августа када се колонија завршава.

-Слике настале  у оквиру колоније ће потом бити прикључене изложби „Један излог – једна слика“ у пешачкој зони града, као део пропратних манифестација Љубичевских коњичких игара, рекао је на отварању Југослав Станковић, потпредседник Друштва српско – грчког пријатељства „Риста Колоњас“.

            Једнодневну ликовну колонију, истог дана, на Тулби, организовало је и Удружење потомака ратника 1912 – 1920. у сарадњи са УЛИС „Милена Павловић Барили“ под називом „Победа 1918“. Осим чланова УЛИС-а на овој колонији су учестовали и ликовни уметници из Бачке Паланке, а тема је била крај Првог светског рата.

            Ликовне колоније на Тулби отворио је Дејан Крстић, члан Градског већа задужен за културу и невладине организације речима да је „добро када се више удружења састави и заједнички направе нешто лепо и корисно за Пожаревац, попут овог на Тулби“.

            Покровитељ обе ликовне колоније је Град Пожаревац.

                                                                                                                      Д. Д.