2018-12-14T19:01:18+01:00 14. децембра, 2018. 18:41 |

На Виминацијуму отворен Авантура парк – Министар Љајић опробао zip-line

На Археолошком локалитету „Виминацијум“ код Костолца, отворен је Авантура парк. Међу првима се авантури препустио министар трговине и туризма у Влади РС Расим Љајић опробавши zip-line.

Том приликом је истакао да је ово један од ретких примера где од археолошких налазишта добијете прворазредну туристичку дестинацију, и додао:

– То је резултат преданог залагања, пре свега, професора др Миомира Кораћа и тима људи који овде раде. Ово што је овде урађено је пионирски подухват у археолошком туризму као делу културног туризма наше земље.

Арехеолошко налазиште Виминацијум годишње посети више од сто хиљада људи, а од тог броја више од 40 одсто су страни туристи.

Виминацијум камп, саграђен за потребе светског Лимес конгреса археолога који је одржан на локалитету почетком септембра, следеће године ће посетити и у њему боравити око 20.000 најмлађих. Смештајни капацитет је 480 лежајава, а камп је већ букиран од 1. марта, када се и отвара, па до краја децембра идуће године.

Директор Кампа Коста Поповић, министар Расим Љајић и проф. др Миомир Кораћ

 

Професор др Кораћ је том приликом указао на то да је од производа науке направљено нешто што је аутентично и вишеструко корисно за друштво, и додао да је Авантура парк потпуно безбедан за посетиоце с обзиром на то да је сигурност справа испитана.

 

 

 

 

Детаљније у новинама „Реч народа“ од 17. децембра.