Пожаревачка атлeтичaркa Маша Рајић јуче је први пут наступила у сeниoрскoj рeпрeзeнтaциjи Србиje и у трци на 800 метара оборила национални дворански рекорд за јуниорке до 18 година. Наиме, на традиционалном тромечу Србије, Хрватске и Словеније који је одржан+ у Атлетској дворани на Бањици, чланица Атлетског клуба „Пожаревац“ Маша Рајић је у трци сениорских репрезентативки на 800 метара стигла четврта, иза далеко искуснијих словеначких и хрватских атлетичарки, али је временом од 2:09,95 истрчала национални јуниорски рекорд. „Ватрено крштење“ у сениорској репрезентацији Србије потврдило је да Маша као млађи јуниор хита ка новим успесима а резултати показују да је уз раме са старијим такмичарима.

– У клубу смо презадовољни јучерашњим учешћем на тромечу и Машиним успехом,  и већ данас настављамо припреме за наступајуће Државно атлетско такмичење у дворани за старије јуниоре до 20 година које се одржава овог викенда у Атлетској дворани на Бањици у Београду. Тренира се на новој стази „Јово Будимир“, а елан,  упорност  и таленат наших младих снага основна су предност над временским приликама, каже Мирослав Јовановић, тренер у Атлетском клубу „Пожаревац“.

Иначе, пожаревачки атлетичари и у овим зимским данима тренирају шест пута недељно а у овој години их очекује низ важних надметања, како у дворани тако и на отвореном.

Влада Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content