Новица Јаношевић

Национални савет влашке националне мањине апелује на све медије да се строго држе новинарске етике, посебно када су осетљиве теме у питању, и не дозволе разним такозваним аналитичарима да износе неистине и измишљотине о влашком народу, поручује председник Националног савета влашке националне мањине Новица Јаношевић и додаје:  

– У последње време, нарочито после невиђене трагедије, гнусног злочина, убиства детета које се десило у Бору, разни такозвани аналитичари и самозвани експерти етикетирају цео влашки народ који претежно живи у Источној Србији. Ово се не дешава први пут.

– Исте те „експерте и новинаре“ обавештавамо да су Власи припадници полиције, тужилаштва, судских органа, извршне власти, законодавне власти, локалних самоуправа, образовног, здравственог и целокупног друштвеног система, тако да када говоре о Власима, говоре о својој држави!

– Национални савет Влаха осуђује гнусни злочин који се десио убиством мале Данке, апелује на државне органе да професионално расветле случај, да се починиоци максимално казне, а да медији коначно престану да наносе немерљиву штету влашком народу, истиче председник Националног савета Влаха Новица Јаношевић.

Р. Н.

 

Share.
Leave A Reply

Skip to content