Полазници пожаревачког огранка „Brainobrain“ асоциjације која у оквиру својих активности подстиче правилан развој личних и интелектуалних вештина деце широм света, учествовали су на националном такмичењу у решавању математичких задатака помоћу абакус методе. Надметање приређено у Београду окупило је око 350 малишана узраста од 3 до 14 година са циљем да се за три минута реши што више задатака, а младим Пожаревљанима донело је чак седам шампионских пехара, шест златних и две сребрне медаље. Посебно вреди истаћи да је пожаревачки тим имао и рекордере са највише освојених поена у неколико категорија. Реч је о Филипу Арсићу, предшколцу, Тодору Стојановићу, ученику другог, Милици Волић, ученици четвртог као и Милошу Риђићу и Ђорђу Бановачком, који су имали једнак број поена у категорији ученика шестих разреда.

          Након такмичарског уследио је свечани део у коме су млади Пожаревљани демонстрирали мултитаскинг вештине и пред великим бројем посетилаца уз адекватну кореографију отпевали песму истовремено сабирајући и одузимајући бројеве. Ову екипу чинили су Уна Кордић, Павле Збилић, Душан Лазић, Тодор Стојановић, Милица Петровић и Јован Нешић.

          Подсећања ради, „Brainobrain“ програм настао је у Индији 2003. године и креирали су га стручњаци из области дечије психологије и математике, а данас се примењује у 950 центара широм планете распоређених у 39 земаља, међу којима су Србија и град Пожаревац.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content