Нађа Газдић матуранткиња је природно – математичког смера Пожаревачке гимназије. Она је једна дивна фотографија дружељубиве, комуникативне, ведре и амбициозне девојке. Њено опредељење су природне науке, а посебно хемија која јој даје могућност сазнања великог броја процеса који се дешавају у природи. Жели да докучи  њихове примене за бољитак  човечанства. Нађа је хемију проучавала и у Истраживачкој станици Петница која јој је пружила потпуно нове аспекте виђења науке. Кроз редован рад у школи увек је помагала млађој сестри и својим вршњацима у учењу хемије. Воли научну и стручну литературу коју чита и изучава.  То је њен пут који је води да постане студент Фармацеутског факултета у Београду. 

Музика је неодвојиви део Нађиног живота. Током гимназијских дана певала је у школском хору и била учесница великог броја манифестација у школи али и ван ње. У Новом Саду на такмичењу хорова гимназија, средњих школа и музичких школа, у женској категорији, освојила је другу награду и то две године за редом. 

Катарина Митић, професорка хемије, рекла је: 

-Први сусрет са Нађиним одељењем је био необичан јер се десио током пандемије. Енергично одељење у коме већину чине дечаци, док девојке атмосфери дају додатну озбиљност. Нађа је баш таква ученица – озбиљна, свестрана, одмерена, васпитана, са развијеним радним навикама. Стрпљива је, упорна и скромна, а у исто време ненаметљива у својој марљивости. Кроз школу, коју је изабрала, сазревала је и напредовала као личност, док је знање и вештине несебично делила са својим одељењем. Свој дух је оплемењивала учешћем у различитим школским активностима. Интересовање за хемију показала је од првог дана наше сарадње. Красила је истрајност у изазовним тренуцима, а током извођења лабораторијских вежби била је прецизна, радознала и веома вешта. Нађа је ученица која ће остати у мом сећању и верујем у њену блиставу будућност проткану срећом и успехом.

Све четири године у Пожаревачкој гимназији била је чланица Ученичког парламента у коме је активно учествовала и покретала већину акција. Волонтирала је на већини школских манифестација, а посебно издваја волонтирање на Сајмовима високог образовања претходне две школске године али и редован волонтерски рад за Црвени крст Пожаревац приликом организовања добровољног давања крви у школи. На градском такмичењу, као матуранткиња наше школе, учествовала је у пројекту „Млади ослушкују“  чији је главни циљ оснаживање за промоцију и залагање за људска права у локалној заједници.

Владан Гајић, професор математике и одељењски старешина, рекао је:

 -Нађа је сјајна млада особа коју красе интелигенција, одговорност и скромност у исто време. Са лакоћом и увек савесно и на време извршавала је све своје школске обавезе. Учесник је и великог броја ваннаставних активности. Топлог погледа и благе нарави, Нађа је увек спремна и да помогне својим друговима како у школским задацима тако и у осталим животним ситуацијама. Пред њом је сада нови животни изазов са којим ће се, верујем, подједнако успешно изборити као и до сада.

У слободно време Нађа воли да чита, тренира, гледа филмове и серије. Воли емисије на Националној географији и прати квизове. Један од њених предлога је и да се у школе уведу недељни квизови опште информисаности у којој би учествовали ђаци школе. Прати научне часописе и сајтове. 

Родитељи, Биљана и Игор, подршка су јој у свим активностима. Ослушкују њене жеље и прате њен рад. Верују да ће њена марљивост, скромност, одговорност  и труд, који улаже у све што ради,  учинити да оствари себе на путу који је замислила. У будућности је виде као успешног студента и квалитетног човека. За Нађу је Пожаревачка гимназија школа која јој је пружила знање и прилику да напредује.У учионицама гимназије схватила је чиме жели да се бави. Такође, пуно јој значе и пријатељи и познанства која је у њој стекла.

Share.
Leave A Reply

Skip to content