Најбољи привредник у Региону

Ненаду Марковићу, директору за производњу електричне енергије у Огранку „ТЕ-КО Костолац“, уручено је признање „Најбољи привредник у Региону“. Реч је о награди коју чине Повеља и златник са ликом Капетана Мише Анастасијевића, која се додељује осамнаест година уназад у оквиру пројекта „Пут ка врху“ с циљем афирмације привредног и друштвеног стваралаштва. Носиоци пројекта су новосадска Агенција „Медиа инвент“, Универзитет у Новом Саду, Привредна комора Војводине и Привредна комора Србије.


Додела признања „Капетан Миша Анастасијевић“, на нивоу Браничевског и Подунавског округа, приређена је  у Великом Градишту. Нанаду Марковићу је награду уручио Перо Зубац. Како је у образложењу жирија наведено:

– Овогодишњи лауреат Ненад Марковић је са места председнка Скупштине Градске општине Костолац дошао на место директора за производњу електричне енергије у Огранку „ТЕ-КО Костолац“. Реч је о веома успешном привреднику, али и друштвеном и јавном раднику. Марковић је дипломирани инжењер електротехнике, који радно искуство стиче од 2000. године, када запoчиње свој радни век. Пред свој управљачки тим поставио је план да након завршетка обимних ревитализација у Термоелектрани „Костолац Б“, Огранак у Костолцу сваке године произведе више од шест милијарди киловат сати електричлне енергије. Уз изградњу новог блока „Б 3“ знатно ће бити оснажени производни капацитети у Костолцу, али и Електропривреда Србије у целини.

Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content