Глумици Горици Поповић на Великој сцени Националног театра у Београду уручена је награда „Жанка Стокић“. Ова уметница је, иначе,  седамнаеста добитница признања које додељују Народно позориште, Компанија „Новости“ и Град Пожаревац.

-Својим великим глумачким даром, као и великом посвећеношћу позоришту и филму, у потпуности је заслужила признање које носи име најмаркантније глумице прве половине прошлог века Жанке Стокић. Горица је префињено, са мером и укусом, а опет себи својственим шармом и харизмом, остварила незаборавне улоге, наводи се, између осталог, у образложењу председнице жирија Радмиле Живковић.

О глумачком раду Горице Поповић и њеном односу према колегама говорила је Тамара Драгичевић  која је истакла да је овогодишња добитница награде „Жанка Стокић“ инспирација младима, њихова радост, другарица, мајка, али и подршка.

Глумац Светозар Цветковић за Горицу Поповић каже да се о њој мало зна, и да је она једна велика и дивна тајна:

-Нема никог да је о Горици нешто лоше помислио… А опет, шта о њој знамо? Само оно што може да отвори свака интернет страница. Иако је Горица једно од најсветлијих и најотворенијих бића у овом послу, њена тајна је остала сакривена, рекао је Цветковић.

Ивана Вујић, в. д. управница Народног позоришта поносна је што српски театар има величанствене звезде, попут овогодишња добитница награде и њених претходница.

Новчани део награде уручио је Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник „Вечерњих новости“, док је статуету Жанке Стокић предао члан Градског већа Пожаревца Дејан Крстић.

 

Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content