У знак захвалности на дугогодишњој сарадњи и доприносу развоју пожаревачког Удружења пензионера,  у седишту ове организације одржана је свечаност на којој су уручене захвалнице једном броју чланова и представницима приватних фирми.

Милорад Јовановић, председник пензионерског удружења захвалио се награђенима на подршци коју најстарији суграђани уживају дуги низ година и нада се да ће се она, на обострано задовољство, наставити. Између осталог, навео је да је пензионерска организација прошлу годину завршила позитивним финансијским резултатом.

Један број награђених са Јовановићем:

 

 

 

 

 

 

Јовановић се овом приликом осврнуо и на редовне активности које Удружење организује. У току је упис угља, иако из ЕПС – а нема обећања да ће огрева за пензионере бити.

– Ове године смо са уписом угља почели раније, 12. фебруара. До 11. марта, угаљ је уписало 389 чланова, а реч је о 2.406 тона. Приметили смо да пензионери углавном уписују по пет тона овог огрева, у ретким случајевима 10. Цена по тони је иста, износи 8.800 динара за град Пожаревац и околину, док се за остале наплаћује по ценовнику превозника. Напомињем да се упис угља обавља искључиво у просторијама нашег удружења. Осим за костолачки, чланови се могу одлучити и за скупљи мрки угаљ из Пљеваља. Сходно квалитету, одређена је и његова цена, зато је и скупљи. Цена по тони је 22.000 динара, рекао је Јовановић и додао:

– За чланове смо по повољним условима успели да обезбедимо и дрва за огрев. Кубик резане буковине прве класе је 8.700 динара, док несечена коштају 8.300 динара. Важно је напоменути да се огрев може подмирити на пет месечних рата.

Као и претходних година, пожаревачка пензионерска организација је конкурисала за бесплатне лекове намењене члановима са малим месечним примањима, што за њих, према Јовановићевим речима, представља значајну помоћ.

У плану су и излети и екскурзије, а након прославе Осмог марта, уследиће прослава славе Удружења – Спасовдан.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content