Овогодишњи 61. Републички зимски семинар на Филолошком факултету Универзитета у Београду, пожаревачким педагозима и ученицима донео је прегршт признања. Овом приликом, Друштво за српски језик и књижевност Србије доделило је нашој суграђанки Марији Запутил признање за високи степен стручности, методичке и педагошке обучености, као и за велико залагање и успех у припремању ученика за Републичко такмичење лингвистичких секција основних и средњих школа од  школске 2012/13. до 2017/18. године. Наиме, лингвистичка секција Пожаревачке гимназије је у периоду од шест година освојила три прве и једну другу републичку награду.

Лингвистичка секција Основна школа “Краљ Александар I” под менторством Милене Милошевић освојила је прву награду на Републичком такмичењу лингвистичких секција.

Часопис „Развитак“ Пожаревачке гимназије освојио је другу награду на такмичењу основношколских и средњошколских листова и часописа. Награду је у име Редакције и Школе примила Славица Јовановић.

У оквиру Такмичења ученика средњих школа Србије у области књижевности  трећа награда за најуспешнији писмени задатак припала је Марку Ђекићу ученику трећег разреда Пожаревачке гимназије за литерарни рад „Одакле долази песма: „Међу јавом и мед сном” Лазе Костића, а награда је припала и Марковој наставници Марији Запутил.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content