2020-07-11T20:05:07+02:00 11. јула, 2020. 20:05 |

Награђени најуспешнији осмаци

Сто ученика Основне школе „ Вук Караџић “ у Пожаревцу ће од септембра похађати неку од пожаревачких средњих школа.Тим поводом у дворишту школе организована је свечаност на којој су ученицима завршног разреда уручене награде и дипломе.


  Директор ОШ „Вук Караџић“ Владан Видојевић истиче да су ученици ове школе  пре свега огледало школе, али и њен највећи успех и понос.

В.Видојевић

-Сврха основног школовања није само пружити деци знање већ уз родитеље им бити највећи ослонац и подршка и учествовати у њиховом васпитању са једним јединим циљем , а то је да им помогнемо да постану добри људи који ће кроз живот корачати храбро и мислити својом главом. Надамо се да ће нам и наредне генерације бити успешне као и ова јер смо ми имали прилику да уживамо са њима, рекао је Видојевић пожелевши ђацима да наставе да својим знањем и залагањем учине поносним првенствено своје породице, другове и на крају њихову матичну школу у којој су научили прва слова и бројеве.

ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ

Ученик који је достојно представљао име ове школе и заслужено носи титулу ђака генерације је Данило Ранђеловић. Ранђеловић се захвалио учитељима, наставницима и свим запосленима у школи на труду уложеном у његово образовање.

  -Током свих осам година школовања сте ми пружали изузетну подршку и помоћ у припреми за многобројна такмичења која је допринела мојим успесима. Посебно сам захвалан својој учитељици и разредном старешини који су ме бодрили и водили кроз цело основно школовање, као и другарима и другарицама  на многим успоменама које ћу памтити цео живот, али и руководству школе. Сматрам да се признање ђака генерације не заслужује тек тако, већ је потребно много труда и сарадње, рекао је Ранђеловић. 

Ђак генерације одвојио је другу награду на Републичком такмичењу из хемије у седмом разреду, трећу награду на републичким такмичењима из информатике и физике, такође у седмом разреду и две освојене похвале на републичким такмичењима из математике у шестом и седмом разреду.

НОСИОЦИ  ВУКОВИХ И ПОСЕБНИХ ДИПЛОМА

                                    „Вуковци“ из „Вука“

На свечаности су дипломе „ Вук Караџић “ уручене:  Јани Милорадовић , Анђелини Богдановић, Елени Илић, Александру Јанковићу, Анђелији Јовић, Марији Несторовић, Јани Петковић, Невени Петровић, Данилу Ранђеловићу, Теодори Савић, Анастасији Тодоровић, Даници Николић, Јелени Марковић, Николи Милошевићу и Јовани Лазић.

 

Награда за добре резултате

Јана Милорадовић такође је један од успешних ученика ове школе.  Водећи се истином да је књига одувек била човеков  најбољи друг са циљем да стекне и савлада што више нових знања истакла се једна, како у школи кажу,  мирна, разборита и веома умна девојчица Јана Милорадовић.

Школа је наградила за постигнуте резултате током свих осам година школовања.

 

            Заменица директора Јелена Смиљковић уручује дипломе

Добитници посебних диплома су и Анђелина Богдановић, Јана Милорадовић , Душан Чарапић , Михајло Коларевић, Анђела Павловић, Анђела Илић, Филип Швиковић, Нина Голубовић, Леа Хенц, Марија Стојимировић, Теодора Маринковић , Алекса Величковић, Елена Димитријевић, Елена Илић, Александар Јанковић, Анђелија Јовић , Даница Петровић, Лазар Петковић, Јана Петковић, Марија Несторовић, Невена Петровић, Миа Рашић, Данило Ранђеловић, Теодора Савић, Анастасија Тодоровић, Никола Чарапић , Даница Николић, Јелена Марковић, Никола Милошевић, Никола Живковић, Катарина Марјановић и Јована Лазић.

И.Р.