Основна школа  „Миша Живановић“ у Средњеву, Општина Велико Градиште, у последњи неколико година организује свечани пријем најуспешнијих ученика и њихових наставника. Ове године награде је добило 20 ученика и наставника  школе, а критеријуми за награђивање су најбољи резултати у савлађивању наставе и освојена прва три места на разним  такмичењима. Том приликом је директор школе Дејан Рајковић свим ученицима поделио награде међу којима је било поред вредних књига,  уџбенички комплет и лаптоп. Сви наставници чији су ученици освојили нека места на такмичењима су такође похваљени и награђени вредним књигама.

Прва школа у Средњеву  отворена је далеке 1876. године, на иницијативу  тадашњег свештеника  Вујице Рајичића. У новосаграђену школу  тада  нису долазила само  деца  из Средњева  него и из  оближњих села Чешљеве Баре, Гарева и Камијева као и из неколико села из околине Кучева.

КВАЛИТЕТНИЈИ НАСТАВНИ ПРОЦЕС 

      -Низ година уназад радимо на јачању методичких вештина код наших наставника и унапређивању знања из области дидактике и педагогије кроз бројне семинаре које су реализовали универзитетски професори са филолошког факултета. Такође, квалитетан педагошко – инструктивни рад наше стручне службе дао је усмерење у раду бројним нашим наставницима. Ако свему томе додате и интензивиран индивидуализован рад скоро на сваком часу наш наставни процес је добио један нови квалитет, подвукао је Рајковић .

Створени су и бољи услови рада ученика и радника у школи 

-Тај квалитет су приметили и представници Школске управе у Пожаревцу који су јесенас били у екстерном вредновању квалитета рада школе и оценили рад школе читавом оценом више у односу на неки претходни период.

Награђени  ученици и наставници       

Дуња Рашковић (географија 1. место на Општинском, пласман на Окружно, српски језик и књижевност 3. место на Општинском, математика 1. место на Општинском, физика 1. место на Општинском, књижевна олимпијада 3. место на Општинском)

Митра Живковић (,,Мислиша” 3. место)

Тара Зеленкапић (географија, 1. место на Општинском, пласман на Окружно, хемија 2. место на Општинском)

Катарина Миљковић (географија, 2. место на Општинском, рецитовање, 1. место на Општинском и Окружном такмичењу, пласман на Републичко)

Александар Максић (историја, 3. место на Општинском)

Александра Недељковић (хемија, 1. место на Општинском, Књижевна олимпијада, 2. место на Општинском)

Анита Недељковић (хемија, 3. место на опшинском, немачки језик 2. место на Општинском)

Анастасија Матић (хемија, 3. место на Општинском)

Сташа Радуловић (енглески језик, 3. место на Општинском, пласман на окружно)

Уна Миловановић (енглески језик, 3. место на Општинском пласман на окружно)

Никола Марковић (техника и технологија, 1. место, Хипо државно полуфинале)

Жарко Несторовић ( техника и технологија, 2. место на Општинском и пласман на окружно, физика 2.место на Општинском)

Нина Настасовић ( српски језик и књижевност, 3. место на Општинском, Књижевна олимпијада 2. место на Општинском)

Немања Петковић (математика, 3. место на Општинском)

Тамара Страиновић (немачки језик, 3. место на Општинском)

Стеван Николић (шах, 2. место на Општинском и пласман на Окружно)

Владимир Животић (биологија, 3. место на Општинском)

Јања Богосављевић (биологија, 3. место на Општинском)

Давид Јовановић (Хипо државно полуфинале)

Теодора Стојановић (рецитовање, 3. место на Општинском)

ДВА ВЕЛИКА ПРОЈЕКТА

Катарина Миљковић и Дејан Рајковић

 -Први је пројекат је у оквиру побољшања енергетске ефиасности и  замена столарије у школи у Средњеву, а други је термо изолација на школском објекту у насељу Макце на неких 350 квадрата, чиме смо сворили квалитетне и безбедније услове за наше ученике и раднике, нагласио је директор Дејан Рајковић.

      По процени Школске управе Пожаревац, школа у Средњеву је једна од најбезбеднијих, јер није било кризних ситуација и других проблема у последњих десет година.   

-Овде владају добри међуљудски односи, што је реткост, на шта смо ми посебно поносни, закључио је Рајковић                        

Међу награђеним ученицима је и  Катарина Миљковић, ученица 8. разреда која је на такмичењима из  из географије освојила  2. место на општинском, а у категорији  рецитовање 1. место на општинском и окружном такмичењу и била је на републичком  међу 30 ученика из Србије.

                                                                    Љ. Настасијевић 

Share.
Leave A Reply

Skip to content