У част награђених глумаца који су пет вечери, од 21. до 26. јуна забављали посетиоце 11. Гулиних дана, у Петровцу на Млави је пре спуштања завесе ове позоришне манифестације одиграна представа Театра „Вук“ из Београда „Ајнштанова издаја“. Улогу Ајнштајна тумачио је Небојша Дугалић, скитнице Бранислав Зеремски, а агента FBI Јован Јелисавчић.

Поседњег дана смотре уручена су и признања глумцима за најбоља глумачка остварења. За мушку епизодну улогу награђен је Бојан Милорадовић из Градског позоришта Јагодина за улогу Жан Батиста, а Зорица Стевановић из Театра 91 из Алексинца добитник је награде за најбољу женску епизодну улогу. Награда за најбоље остварење главне женске улоге припала је Нинушки Стојановић из Театра 91 која је играла Јелену, док је за најбољег глумца на смотри проглашен Бојан Цветковић из Театра 91 за улогу Марка.

Током пет позоришних вечери публика је у Петровцу одгледала пет такмичарских представа. Фестивал је отворила представа „Не очајавајте никад“ петровачког позоришта. Другог дана представили су се глумци Костолца представом „Каролина Нојбер“, а трећег дана изведена је „Звездана прашина“ Градског позоришта „Театар 91“ из Алексинца. Четвртом представом „И тако те ствари“ публици се представио глумачки ансамбл из Лозничког позоришта, док је у петак Градско позориште из Јагодине одиграло Црну даму.

Жири овогодишњег фестивала радио је у саставу Владан Живковић, Саша Волић и Никола Угриновић. Након сваке изведене представе проглашавани су глумци вечери. 

                                                                                                                                    Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content