Почетак нове школске године, тренутак је за присећање одличних резултата жагубичких и крепољинских ђака.

Прво место прошле школске године на републичком такмичењу из историје одржаном у мају у Пироту, освојила је некадашњој ученица школе „Моша Пијаде“ у Жагубици, а сада ученица 12. београдске гимназије Ивона Илић. Треће место на истом такмичењу припало је Јовану Агатоновићу, ученику школе „Јован Шербановић“ у Крепољину, а сада ђаку првог разреда Средње школе „Младост” у Петровцу на Млави.

Први дан у школи

Општина Жагубица је за све ђаке прваке и ове школске године припремила поклон пакете са школским прибором. Уз поклон, првацима је први дан протекао у упознавању са учитељицом и новим друговима

Директорка Основне школе „Моша Пијаде“ Снежана Николић се у име нових ђака захвалила локалној самоуправи што је и ове године обрадовала прваке. Ова школа је у први разред уписала 44 првака, у матичном одељењу 19 и истуреним одељењима 25 ученика.

Основна школа „Моша Пијаде“ из Жагубице основана још 1836. године има издвојена одељења у селима Суви До, Јошаница, Изварица, Осаница, Милатовац, Вуковац и Рибаре. Зграда издвојеног одељења ове школе у Рибарима је потпуно обновљена и опремљена новим школским намештајем и пратећом електронском опремом.  Првог септембра у њу су поново ушли ђаци,  један ученик трећег разреда и четири првака. Реконструкцију су помогли Општина Жагубица и Месна заједница Рибаре.

Share.

Comments are closed.

Skip to content