2017-09-13T20:02:48+02:00 13. септембра, 2017. 20:02 |

НАЈВЉЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ОШ „ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ“ У ПОЖАРЕВЦУ : Од подова до плафона – 127 милиона

Најстарију пожаревачку Основну школу „Доситеј Обрадовић“  очекује реконструкција која ће значити боље услове за њене ђаке. То је, приликом свечаности за пријем првака, најавио градоначелник Пожаревца Бане Спасовић. Директорка школе Ивана Јоксимовић која је недавно именована на ову функцију, у разговору за „Реч народа“ потврђује информацију у очекивању да Комисија Владине канцеларије за јавна улагања утврди потребне радове на реконструкцији.

             -Очекујемо да Владина канцеларија за јавна улагања, каже директорка Јоксимовић, издвоји 127 милиона динара за реконструкцију зграде школе, од подова до плафона. Обим радова ће бити сличан  као и у школи „Јован Цвијић“ у Костолцу и ја очекујем да се почне одмах када се заврши ова школска година да би се све окончало до почетка нове.

             Ивана Јоксимовић која иза себе има петнаестогодишње педагошко искуство, најпре у школи „Милош Савић“ у Лучици, а потом и у ОШ „Доситеј Обрадовић“, највише полаже на квалитет наставе у процесу образовања:

      Ивана јоксимовић

             -Нама се из године у годину повећава број ђака што доста говори о квалитету наставе, али и о раду ван основног образовања ученика, у вананставним активностима. Наши ђаци постижу запажене и добре резултате на такмичењима захваљујући времену и додатном раду са њима. За све то је заслужан колектив школе који је квалитетан и стручно оспособљен. У овој школској години имамо нови наставни програм за пети разред и квалификоване наставнике за рад по њему. Такође, пратимо иновације у настави и интерактивне, нове методе у учењу што школу чини добрим местом за стицање знања и то се препознаје. Зато нам се и број ђака повећава.

              Настава у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ се одвија у две смене. Школу похађа укупно 920 ученика распоређених од првог до осмог разреда у 33 одељења. Школске 2017 / 2018. Уписана су два одељења више него претходне године. У први разред уписан је 131 ђак. У оквиру школе организовано је четири одељења продужене наставе за коју су родитељи веома заинтересовани. Такође, у два засебна одељења се ради и са децом са сметњама у развоју. Од 80 запослених у самој настави је ангажовано 60 учитеља, наставника и професора.