У Пожаревцу је заседао пожаревачки локални парламент. Седницом је председавао председник Скупштине Младен Ничић, а тачка која је изазвала највећу полемику међу опозицијом и владајућом већином јесте први овогодишњи ребаланс. Буџет сада износи нешто више од 5.172.878.000 динара.

Анђелка Оташевић, Младен Ничић и Наташа Крстић

Одборници су између осталог, дали сагласност на измену ценовника услуга Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“, у делу који се односи на резервацију паркинг места у првој зони у Табачкој чаршији, односно на укидање могућности коришћења резервације на овом простору. 

Скупштина је на овом заседању донела решење о образовању Локалне комисије за капиталне инвестиције. Она ће оцењивати, рангирати и селектовати предлоге пројеката, вредних више од 2.000.000 евра, за укључивање у буџет за наредну годину.

На дневном реду нашао се и предлог измене Програма за унапређење услова живота на територији Града у овој години, а измењена је и одлука о утврђивању прихода који припадају Граду и Градској општини Костолац у 2024.

Разматран је и предлог одлуке о јавном оглашавању на територији Града, а измењена је и одлука о управљању јавним паркиралиштима.

Одборници су дали сагласности на извештаје о раду и пословању са финансијским показатељима установа и фондације за прошлу годину и то: Народног музеја, Народне библиотеке „Илија М. Петровић“, Центра за културу, Градског женског хора „Барили“ , Историјског архива, Фондације Миленин дом – Галерије Милене Павловић Барили, Туристичке организације Града Пожаревца, Спортског центра, Апотекарске установе Пожаревац и Центра за социјални рад.

Опширније у наредном издању регионалног недељника “Реч народа”, у уторак, 14. маја.

М. П.

Share.
Leave A Reply

Skip to content