2018-08-23T12:01:54+02:00 23. августа, 2018. 11:37 |

НАЛЕД У ПОЖАРЕВЦУ: Тестирање безбедности података

Пожаревац је један од седам градова у Србији који заједно са НАЛЕД-ом учествује у пројекту унапређења капацитета локалних самоуправа у области информационе безбедности и заштите података о личности.

Систем је прикључен и започето је ПЕН тестирање које подразумева    проверу безбедности информационог система од спољних и унутрашњих претњи, злонамерних софтвера, хакерских напада и сличног. На основу тако добијених резултата биће утврђене следеће мере за даље унапређење информационог система, односно заштите података локалне самоуправе.  

Том приликом је градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, истакао значај овог пројекта за побољшање функционисања наше локалне самоуправе. Такође је нагласио значај сарадње са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), у оквиру које је Пожаревац члан Савета за информационе технологије.

Иначе, ПЕН тестирање се изводи у складу са светским трендовима тестирања сигурности информационог система великих предузећа, као и локалних самоуправа.

Тестирање је бесплатно, у организацији Канцеларије за ИТ при Влади Републике Србије, у сарадњи са НАЛЕД – ом, а обавља га компанија Ај Би Ем (IBM).

Детаљније у новинама „Реч народа“.