2020-04-03T12:11:37+02:00 3. априла, 2020. 12:09 |

Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’ у Голупцу :Најстаријима књиге на кућну адресу

Старији од 65 година којима је у ванредном стању забрањен излазак из кућа, осим намирница и лекова, преко волонтера могу позајмити и књигу из Народне библиотеке „Вељко Дугошевић“ из Голупца.

– Читање је важна људска потреба, књиге су храна за душу и посебно добијају на значају у тренуцима када је свакодневица измењена. Дневна рутина читања релаксира, пружа нам пријатан одмак од стварности и јача менталну снагу. Моја препорука свима је да квалитетно троше своје време, а данас је књига можда и најбољи начин, поручује својим суграђанима Милен Богојевић,  вд директора Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’ Голубац, која ни током ванредног стања није прекидала свој рад.

Богојевић је додао да основна делатност, издавање књига, функционише непрестано на задовољство корисника којима књига значи пуно у овим тешким тренуцима.

-Организовали смо и кућну доставу за старије особе које не смеју да излазе ван куће и они су нам посебно захвални на томе. Уз књигу их обрадујемо неком ситницом, чоколадицом, наранџом, тако да је задовољство читалаца потпуно и свакодневно добијамо похвале на друштвеним мрежама, рекао је Богојевић

– У просторијама библиотеке су предузете све потребне мере, просторије се редовно одржавају, дезинфикујемо подове, сви запослени носе маске, а дезинфекциона средства су обавезна на самом улази у просторије библиотеке.  Ситуација јесте ванредна и крајње озбиљна, али смо сигурни да ћемо пребродити сва искушења и остварити још чвршћу комуникацију са нашим драгим корисницима. Моја је порука, останите код својих кућа, ми смо ту да о вама и у овој тешкој ситуацији бринемо и чувамо ваше здравље, рекао је Богојевић.

Наручивање омиљене литературе читаоци могу обавити путем телефона 012/678-136 или на мејл biblioteka.golubac@gmail.com