Представници Народне партије Србије  обишли су мештане Старог Костолца и Дрмна и указали на проблеме са којима се суочавају мештани ових насеља.

Како су напоменули, уочили су да за децу нема у два места нема вртића и игралишта, те да је школа оронула.

– Друштвени живот младих не постоји, у селу ради само коцкарница. Све манифестације су давно укинуте. Живот постоји, али стоји, наводе у саопштењу.

Мештани се тракоше жале на квалитет и недостатак воде, нарочито у летњим месецима.  Лети имају додатни проблем са пепелиштем. Зими је, кажу,  тешко, али и опасно дисати напољу и сушити веш. Лети не смеју да отворе ни прозоре, због прашине и пепела.

 Топлификациона мрежа у селима постоји, али у Старом Костолцу у Кобаловој улици мештани још увек чекају на обећани прикључак на грејање.

-Дивљих депонија, мањих, има пуно, немају где да баце и одлажу смеће. Проблем представља огромна дивља депонија на самом крају Дрмна, на само 50 метара од прве кућа. Основна школа се налази 400 метара  од депоније. Школа, коју похађа 21 ученик од првог до четврог разреда, највише од свих околних села, изгледа као напуштена зграда, док потпуно опремљена амбуланта у Дрмну, стоји празна четири године, преносе представници Народне партије.

Share.
Leave A Reply

Skip to content