Једна од локалних самоуправа у Србији, које су из Кабинета министра без портфеља у републичкој Влади, Новице Тончева задуженог за  унапређење развоја недовољно развијених општина добиле бесповратна средства на име помоћи је и Општина Петровац на Млави. Већи део тих средстава,  6,8 милиона динара, намењен је за реализацију пројекта „Унапређење услова за ефикасно функционисање објеката реконструкцијом Основне школе „Света Михајловић“ у Табановцу“.  Други део средстава, три милиона динара,  усмерен је за израду пројектно-техничке документације за реконструкцију и пренамену зграде старе основне школе и изградњу Млавског трга у Петровцу на Млави. Након састанка са руководством Општине на челу са председником Душком Нединићем, министар је обишао радове на школском објекту – подручном одељењи  ОШ „Света Михајловић“ Буровац, који се изводе средствима овог министарства и локалне самоуправе.  Тончев се интересовао за динамику изградње, рокор завршетка  и квалитет до сада изведених радова. 

Укупно је  41 општина у Србији које припадају  4. категорији по степену развијености добиле бесповратну помоћ у износу од 320 милиона динара за спровођење пројеката од значаја за унапређење услова живота у својим локалним срединама. Средства  додељена Програмом 1 износе 70 милиона динара и односе се на израду пројектне документације, док је 270 милиона динара опредељено Програмом у  2 усмерено  за реализацију инфраструктурних пројеката.koje 

Према речима Тончева и у наредној години Влада ће наставити да финансира пројекте локалних самоуправа којима се стварају услов и за квалитетнији живот људи на селу као и за спровођење програма чији је циљ смањење броја општина у категорији неразвијених. 

-Посета министра Тончева  и делегације Министарства за развој недовољно развијених општина, нашем крају, доказ је да Петровав на Млави иде у добром правцу и ја се надам да ћемо и у наредној години ићи тим путем, рекао је председник Душко Нединић. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content