2020-05-17T01:20:17+02:00 17. маја, 2020. 01:20 |

Наставак прекинуте успешне сезоне

Пандемија изазвана Ковидом-19 довела је до заустављања многих активности у свим областима живота и рада па самим тим и у спорту. Тако је са доношењем одлуке о ванредном стању проглашен и крај одбојкашких такмичења на свим нивоима. Пожаревачки суперлигаш „Млади радник“ заустављен је на четвртом месту иза трећепласираног Партизана са истим бројем бодова, 43, али са слабијом сет разликом. Због једног сета изостао је велики историјски подвиг, односно, могућност да се заигра у финалном мечу за освајање титуле првака државе. Председник Клуба Лазар Ристић све то посматра реално и не губи наду да ће следеће сезоне бити већег успеха.

    -Сакако да смо подржали одлуку ОС Србије о прекиду такмичења. Остаје, међутим велика жалост за преосталим колима мини лиге које је требало још да се одиграју, односно за плеј-офом. Имали смо током целе сезоне врло позитивну енергију целог тима као и свих у клубу и постојала је жеља, зашто да кријем, да освајимо првенство Србије, каже Ристић и додаје:

    -Већ од првог јануара ове године прекомбиновали смо стручни штаб. Помоћни тренер Ивица Јевтић и наш бивши дугогодишњи играч, прекомандован је на место шефа сгруке, а за спортског директора поставили смо интернационалца и такође бившег дугогодишњег капитена Сашу Јоксимовића. То је био пун погодак. Екипа је заиграла као препорођена. Остварено је неколико великих победа и стигло се, што је било својеврсно изненађење за све, до трећег места на табели Супер лиге. Прекидом је заустављен наш успон до самог  врха одбојкашке елите.

      Успех је донео и визу за излазак у Европу.

      -Играћемо европски Челенџ куп, престижно такмичење што је за нас, наше навијаче и град Пожаревац велика прилика за још већу афирмацију на интернационалној сцени. Млади радник је поново на одбојкашкој мапи Европе. Руководство сада ради на новим плановима за наредни период. Ту пре свега мислим на нове договоре на релацији држава-градски буџет-клуб и како све свести у реалне оквире када је у питању финансирање даљих активности. Тражи се модус по коме би се поступало у свим спортовима и савезима. Иначе, док је трајало ванредно стање, свакодневно смо, преко интернета, били у контакту како са играчима тако и са стручним штабом.

     Будућност клуба је трасирана врло добрим радом са млађим селекцијама.

     -Прекид такмичења је посебно био тежак за наше млађе категорије. Са поносом истичем да Млади радник има петорицу репрезентативаца Србије у млађим категоријама, а  о тим талентованим младићима тек ће се чути.

     Пионири и кадети су изузетно обдарени и њима се с правом посвећује посебна пажња.

     -Пионири са тренером Иваном Илићем, нашим првотимцем, победници су међурегионалне лиге и према процени стручњака били су главни кандидати за освајање титуле првака Србије. Кадети су изборили играње на међурегионалном првенству и сигурно би били први, односно квалификовали би се за првенство Србије. Комбинована екипа састављена од пионира и кадета играла је у Другој лиги „Центар“ и као најмлађа у конкуренцији сениора освојила треће место. Ковид-19 зауставио је учешће кадета на престижном турниру „Мајски сусрети“ у Београду где су важили за велике фаворите. То поткрепљујем чињеницом да су кадети Младог радника на Новогодишњем међународном турниру у Новом Саду, у конкуренцији 115 екипа, освојили високо треће место.

       Пожаревачки одбојкаши се не предају. 

       -И поред свега што нас је снашло, нема предаје. Сезона за нама била је успешна у свим категоријама. Знамо шта радимо и верујем да ћемо доћи до још бољих резултата на свим нивоима у наредном периоду. Залагаћемо се за још већу афирмацију одбојке и клуба „Млади радник“ који је  перјаница спорта у Пожаревцу, каже Ристић. 

                                                                                                        Текст и фото: Раде Сандић